Gümrük Birliği’nde güncellemeyi AB de istiyor

Düzenleyen:
Gümrük Birliği’nde güncellemeyi AB de istiyor

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Orta Vadeli Program’daki 2016 yılı büyüme hedefi olan yüzde 3,2’yi yakalayacağını belirterek “Enflasyon da beklentilerimiz seviyesinde olacak yıl sonu itibarıyla, hatta belki birazcık daha iyi olma ihtimali oldukça yüksek” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Orta Vadeli Program’daki 2016 yılı büyüme hedefi olan yüzde 3,2’yi yakalayacağını belirterek “Enflasyon da beklentilerimiz seviyesinde olacak yıl sonu itibarıyla, hatta belki birazcık daha iyi olma ihtimali oldukça yüksek” dedi. Paris temasları sırasında açıklamalarda bulunan Zeybekci “2017 yılı için Avrupa Birliği ile gıda ve tarım ürünlerini, hizmetleri, kamu alımlarını ve e-ticareti kapsayan bir genişlemeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Bütün ülkelerden yüzde yüz destek var. Buna Yunanistan dahil olmak üzere söylüyorum. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliğinin güncellenmesi, tam anlamıyla destekleniyor. Türk hükûmeti tarafından da Gümrük Birliği’nin güncellenmesi destekleniyor. Çünkü Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, tek taraflı bir kazanç değil” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...