Güllüoğlu baklava satışlarını dörtte bir artıracak

Güllüoğlu baklava satışlarını dörtte bir  artıracak

Ekonomi Haberleri

Ramazanda 147 bin kg baklava, 32 bin kg da güllaç satışı gerçekleştiren Faruk Güllüoğlu'nun bu yılki hedefi 185 bin kg baklava, 40 bin kg güllaç satmak

EKONOMİ SERVİSİ
Baklava üreticisi Faruk Güllüoğlu, 11 ayın sultanı ramazanda yine rekor satış hedefliyor. Faruk Güllüoğlu, ramazan ayında Türkiye'deki 62 mağazasında 185 bin kg baklava ve 40 bin kg güllaç üretip satmayı hedefliyor. Faruk Güllüoğlu geçen yıl ramazanda 147 bin kg baklava ve 32 bin kg güllaç satışı gerçekleştirmişti.
Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Ramazan ayında talebi karşılayabilmek için Merter'deki üretim alanını 1.500 metrekare büyüttüklerini belirtti. Güllü, "Geçen yıl olağanüstü bir taleple karşılaşarak ramazan ayında 52 mağazamızda 147 bin kg satış gerçekleştirmiştik. Sadece Arife günü 3 bin tepsi baklava satışıyla günlük bazda da Türkiye rekoru kırdık. Merter tesislerimizde sadece Arife günü için 70 kişilik ekip 24 saat çalışarak 3 bin tepsi taze ve el açması baklava üretti. Bu talebin bu yıl büyüyerek devam etmesini bekliyoruz. Bu yılki hedefimiz sayıları 62'ye ulaşan yurt içi mağazalarımızda 185 bin kg baklava satışına ulaşmak. Bu yüzde 26'lık artış anlamına geliyor" dedi. Faruk Güllü, Ramazan ayında baklava grubunda yaklaşık yüzde 80'lik artış ile toplam ciroda diğer aylara göre yüzde 55'lik artış sağlandığına dikkat çekti. Faruk Güllü, "Bu yıl 27 mağazamızda iftar, 11 mağazamızda da sahur hizmeti vereceğiz" diye konuştu.
YÜZDE 35 BÜYÜYECEK!
Bu yıl sonunda 75 mağazaya ulaşmayı planladıklarını kaydeden Faruk Güllü, 2015 yılsonu hedefleri hakkında da bilgi verdi: "2014 yılını yüzde 36 oranında büyüme ve 100 milyon TL ciro ile kapattık. Bu yıl ciro hedefimiz ise 140 milyon TL. 2015'te miktar bazında toplam olarak 1 milyon 350 kg baklava üreteceğiz. Bu yıl yüzde 35 oranında büyümeyi ifade ediyor. Geçen yıl 1 milyon kilonun üzerinde baklava üretimi yapmıştık."
URFA'DAN 200 TON SADEYAĞ ÇIKARDI
Sadeyağ tedarikiyle onlarca köyü, binlerce insanı kalkındıran Güllüoğlu, Şanlıurfa'da köylerden yıllık 200 tondan fazla sadeyağ satın alarak, hem bölge ekonomisine hem de yöresel hayvancılığın ayakta kalmasına katkıda bulunuyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...