Güçlü Türkiye için yatırımlara devam

Düzenleyen:
Güçlü Türkiye için yatırımlara devam

Ekonomi Haberleri

“Türkiye aydınlık yarınların örnek ülkesi olacak” diyen iş dünyasının temsilcileri, bu maksatla daha çok çalışıp daha çok yatırım ve istihdam için ne gerekiyorsa yapacaklarına dair söz verdi...

İstanbul’da gerçekleştirilen saldırı karşısında kenetlenen iş dünyası, Türkiye’yi bölmeye yeltenenlere karşı çok daha güçlü birlik mesajı verdi. Ülkeyi bölmek ve büyümesini engellemek isteyenlere karşı birlik ve beraberliğin bozulmayacağının güvencesini veren iş dünyasının temsilcileri, ülkenin birlik ve bütünlüğü, daha hızlı büyümesi için dünden daha fazla ve azimle çalışacaklarının güvencesini verdi. İstanbul’da 400 bin firmayı temsil eden İTO’nun Meclis üyeleri ve vatandaşlar, dün sabah vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdikleri yürüyüşle terörü lanetledi. Açıklama yapan İTO Başkanı İbrahim Çağlar “Terör örgütü PKK’nın belinin kırıldığı, DAEŞ ve benzeri örgütlerin köşeye sıkıştığı bu dönemde gerçekleşen bu hain saldırı, kararlılığımıza gölge düşüremeyecek. Türk milleti huzurumuza kasteden bu caniler karşısında tek yürek olmuştur. Biz iş âlemi olarak devletimiz ve güvenlik güçlerimizin arkasında, aziz Türk milleti ile birlikteyiz” ifadesini kullandı.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz” dedi. TÜSİAD açıklamasında da “Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı millî birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır” mesajı verildi. 
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral “Ülkemizin önünü kanlı oyunlarla kesmeye çalışanlara karşı devletimizin yürüttüğü kararlı mücadelenin yanındayız. Vatanımız ve birliğimizi koruyacağız, üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem, birlik ve beraberlikle terörün üstesinden gelineceğini vurgularken, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar “Türkiye Asla karanlık senaryoların platosu olmayacak, aydınlık yarınların örnek ülkesi olacak. Bu inancımızla çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İŞ DÜNYASI TERÖRE KARŞI KENETLENDİ
Aydınlık yarınlara birlikte gideceğiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır.

Hedeflerimizden sapmayacağız
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: Vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de; bu topraklarda en son ocak sönmeden, istikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milleti asla hedeflerinden sapmayacaktır. Bizler de bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz.

Polisimizin her zaman yanındayız
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: Millet olarak; iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız. Şehitlerimizi rahmetle yâd ederek, Türkiye’ye, #PolisiminYanındayım etiketiyle destek olma çağrısı yapıyoruz. 

Dimdik ayaktayız tuzağa düşmeyiz
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: Terör Türkiye’ye, milletimize karşı kanlı ve hain yüzünü bir defa daha göstermiştir. Milletçe derin bir üzüntü içinde olsak da, terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz. Acımız ne kadar büyük olsa da yüreğimize basarak; birliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız.

İrademize en ufak zarar veremezler
İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Bu tür hain saldırılar tek bir yurttaşımızı bile sarsamayacak. Güzel Türkiyemizin bireyleri olarak, bu topraklar üzerinde kardeşçe ve özgürce yaşama irademize en ufak bir zarar veremeyecek. İşte bu nedenle, her şeyimizi borçlu olduğumuz yurdumuza sahip çıkmakta ve onu korumakta sonuna kadar kararlıyız.

Türkiye bu oyunu bozacak güçtedir
Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat: Bölgesinde tek demokratik ülke olan Türkiye’nin son dönemde siyasi ve ekonomik alanda köşeye sıkıştırılmak istendiğini ibretle izliyoruz. Terör örgütlerinin hain saldırılarını bu gelişmelerden bağımsız düşünemeyiz. Türkiye, devleti ve milletiyle bu oyunu bozacak güce, kararlılığa ve inanca sahiptir.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...