Gram, çeyrek altın ne kadar oldu? 27 Aralık altın fiyatları

Düzenleyen:
Gram, çeyrek altın ne kadar oldu? 27 Aralık altın fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Çeyrek, gram altın ne kadar oldu? 27 Aralık 2021 güncel altın kuru fiyatlarına haberimizden ulaşabilirsiniz

Altının onsu geçtiğimiz haftayı yükselişle kapattıktan sonra yeni haftaya 1.809 dolar civarında başladı. 

Geçen haftayı 626 TL’den kapatan gram altın ise güne 638 TL seviyesinde başladı.

Öte yandan çeyrek altın 1.047 lira, Cumhuriyet altını ise 4.176 lirada bulunuyor. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU
Vatandaşlar dolar/TL kurunun gram altın fiyatına etki etmesinden dolayı altın yükselecek mi? sorularını sordu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaların durumunu değerlendirirken bugün yaşana yükseliş için ''Düşüşler bitti yükselişe geçti'' ifadelerinin doğru olmadığını ve dalgalı bir piyasa bulunduğunu ifade etti. Hareketliliğin birkaç hafta devam edeceğini ve sonra oturacağını vurgulayan İslam Memiş kapalı çarşı ve bankaların alım satım konusunda makas aralığının çok geniş olduğunun altını çizdi. İslam Memiş, kurun psikolojik sınır olan 11 lira direncini kırması ile 9,65’li seviyelerine inebileceğini ifade etti.

NUREDDİN NEBATİ 'DEN ALTIN YORUMU
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastık altı birikimlerin sisteme kazandırılmasına yönelik yeni teşvikleri duyurdu. Vatandaşın, tahmini büyüklüğü 5 bin ton ve değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastık altındaki varlıkların ekonomiye kazandırılması için yeni paketler geliyor. Ocak ayının ilk haftasına işaret eden Nebati ''280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak'' ifadelerine yer verdi. Açıklanan pakete göre vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme konusunda önemli mesafe kat edebilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...