Ünlü ekonomistten seçim öncesi son tahmin: Gram altının gerçek değerini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ünlü ekonomistten seçim öncesi son tahmin: Gram altının gerçek değerini açıkladı

Ekonomi Haberleri

Ünlü ekonomist Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, gram altının gerçek değerini açıkladı. Piyasada bankalardan çok farklı bir tablonun olduğunu vurgulayan Kolçak 'Gram altında sıkıntı yok' diyerek tahminlerini söyledi.

Türkiye yarın yeniden sandık başına gidiyor. Yatırımcılar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında altın fiyatlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Kişisel Youtube kanalı üzerinden konuşan ünlü ekonomist, gram altının gerçek değerini açıkladı. Piyasada ekranındakinden çok farklı seyrettiğini altını çizen Kolçak, gram altının dolar tarafından alacağı destekle yükselmeye devam edeceğini belirtti.

Banka ile Kapalıçarşı'da satışa sunulan altın fiyatı arasında uçurum olduğunu söyleyen Kolçak, aradaki makas farkının 200 liraya dayanmış durumda olduğunu vurguladı.

Hatice Kolçak, "Ons altın biraz toparladı. Resmen bir savaş halindeyiz. Ons altın cephesinden 1975'in üzerinde kalmadığı sürece yukarısı riskli demiştik. Gram altında sıkıntı yok. Dolar zaten yükseliyor.Gram altında bankaya bakmayın. Kapalıçarşı'da gram altın 1450 liradan satılıyor. İki gün önce Kapalıçarşı'ya gittim. Orada fiyatlama çok farklı. Bankada ise 1250 liradan satılıyor. Ons tarafı 1930'a gelebilir. 2 bin dolarları görmek için 1975'lerin üstünü görmek gerekiyor" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...