Gram altında yeni rekor! Zayıflayan dolardan destek buldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altında yeni rekor! Zayıflayan dolardan destek buldu

Ekonomi Haberleri

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları ABD tahvil getirilerindeki düşüş ve zayıflayan dolardan destek buldu. Ons altında yaşanan yükselişle gram altın rekor tazeledi.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Dünkü işlemlerde 1912 dolara kadar düşen Ons altın, Fed’in daha fazla sıkılaştırmaya gideceği beklentisine rağmen ABD tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflamasından aldığı destekle yeniden 1926 dolar seviyesine çıktı. Ons altından destek bulan gram altın rekor tazeledi.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Haftanın ilk gününde 1598,68 TL'ye gerileyen gram altında yeni tarihi zirve görüldü. Ons altın destek bulan gram altın saat 10.00 itibarıyla 1.626 TL'yi gördü.

Yeni güne 1615,90 liradan başlayan gram altın, Kapalıçarşı piyasasında ise gram altın 1638 TL'den satılıyor. 

GÖZLER FED’DE OLACAK

ABD’de tahvil getirilerinin düşmesi altını pozitif etkilerken Yarın açıklanacak ABD TÜFE verilerinin ve Fed’in 26 Temmuz’da gerçekleştireceği toplantı ile birlikte kararın şahin yönde olacağı beklentileri  altını fiyatlıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...