Gram altında savaş fiyatlaması yeni başladı! İslam Memiş "ikinci çöküş" için uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Tv100
- Güncelleme:
Gram altında savaş fiyatlaması yeni başladı! İslam Memiş "ikinci çöküş" için uyardı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Tv100

Altın fiyatları Orta Doğu'daki gerilimle yeniden yükselişe geçti. Gram altın 1650 bandını aşarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı geldi. Savaş fiyatlamasının yeni başladığını belirten uzman isim, "İkinci çöküşe hazır olun" diyerek uyardı. Memiş altın fiyatları için yıl sonu beklentisini de açıkladı.

Ortadoğu'daki jeopolitik risklerin tırmanmasıyla 100 dolardan fazla düşen Ons altın yeniden yükselişe geçti. Ons altına bağlı olarak gram altında da hem ekran hem de serbest piyasada yükseliş sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında yaşanacak depremi açıkladı. İkinci çöküşe hazır olunması gerektiğin ibelirten Memiş, "Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek olur!" diyerek uyardı.

ALTIN FİYATLARINA SAVAŞ DESTEĞİ

ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından hareketlenen altın fiyatları, Hamas-İsrail savaşıyla yükselişe geçti. Haftayı 1833 dolar seviyesinden kapatan Ons altın, yeni haftada 1850 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons altın saat 09:20 sularında yüzde 1,14 yükselişle 1854,01 dolarda seyretti. Ons altındaki sert düşüşle 1608 TL'ye kadar inen gram altın, spot altındaki yeniden yükselişle 1650 TL seviyesine çıktı. Gram altın, sularında yüzde 1,51 yükselişle 1650,02 lirada seyretti. Kapalı Çarşı'da ise gram altın 1.723 TL'ye kadar yükseldi.

ALTINDA SAVAŞ FİYATLAMASI YENİ BAŞLIYOR

Tv100'de yer alan habere göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, İsrail-Hamas arasında yaşanan savaşın piyasalara yönelik etkisine dikkat çekti. Sürecin uzun süreceğini belirten Memiş, "Türkiye’nin de içinde olacağı uzun soluklu bir yolculuk olacak. Geçen hafta “Ekim’i ikiye ayırın, 15’ne kadar ve 15’inden sonra” demiştim. “Manipülasyon fiyatlaması var, bu işin arkasında büyük bir iş var, varlıklarınıza sahip çıkın, büyük tufana hazırlık yapın” uyarılarımı anımsatmak isterim. Bugün her şeyi net olarak görmüş olduk" dedi. 

Gram altında savaş fiyatlaması yeni başladı! İslam Memiş "ikinci çöküş" için uyardı

İKİNCİ ÇÖKÜŞE HAZIR OLUN

Bundan sonra küresel ekonomiler normal işlemeyeceğini ve enflasyonun geçici olmayacağını vurgulayan Memiş, "İçinde bulunduğumuz enflasyonun bahanesini Rusya-Ukrayna savaşına bağlamışlardı. İçinde bulunduğumuz enflasyonun bahanesini Rusya-Ukrayna savaşına bağlamışlardı. Şimdi ise İsrail-Filistin savaşına bağlayacaklar. Bu savaş senaryosu ile ikinci çöküşe hazır mısınız? Küresel borsaların ansızın düştüğü, petrol fiyatlarının zirve yaptı, altın ve gümüşün gerçek değerine ulaştığı bir çöküşe." diye konuştu.

BİR SABAH BATMA İHTİMALİNİZ YÜKSEK

"Altın ve petrol fiyatlarının ne kadar yükselecek?" sorusuna cevap veren Memiş, bir günde piyasada yaşanan değişime dikkat çekti. Savaş fiyatlamasının yeni başladığına vurgu yapan Memiş, "Yıl sonu için hedeflerimi vermiştim, değişen bir şey yok. Değişen tek şey üzerine koya koya giderler! Dolar/TL’de 29,70 TL, Gram altın da 1.880 TL, Borsa da 7.500 puan altı 7.150 puan gibi. Bugünden itibaren piyasada günlük veya aylık işlem yapanlar dikkat etsin. Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek olur." dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Tv100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...