Gram altında rekorlar bitti mi? Uzman isim 'vazgeçilmez oldu' diyerek açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altında rekorlar bitti mi? Uzman isim 'vazgeçilmez oldu' diyerek açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında ralli sürüyor. Ons altın, 3 hafta sonra 2000 doları aşarken gram altın rekor seviyelere yükseldi. Gram altında yükselişlerin devam edip etmeyeceği rekorların son bulup bulmadığı merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, 'vazgeçilmez oldu' diyerek açıkladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan (PPK), gelecek faiz kararı öncesinde altın fiyatları yükselişe geçti. Ons altın yeniden 2000 doları, gram altın ise ekranda 1850 TL'yi serbest piyasada ise 1900 TL'yi aştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Merkez Bankalarına işaret ederek altında yeni rekorlara işaret etti.

MERKEZ BANKALARI YÜKSELİŞİ DESTEKLEDİ

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Ekim ayında 7,7 tona yükseldi. İsviçre'nin toplam altın ihracatı da Ekim'de 151,3 ton olarak kaydedildi. Çin'e yapılan altın ihracatı ise yüzde 15 düşüşle 22,8 ton oldu. Hong Kong ise aynı dönemde 7,3 tonluk altın aldı. Altın talebinin bu dönemde güçlü olduğu bir diğer pazar ABD oldu. ABD'nin altın talebi ikiye katlanarak 1,2 tona yükseldi.

Merkez Bankalarının altın ihracatını artırmasına dikkat çeen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altının bu durumundan destek bulduğunu söyledi. Sarı, "Yeniden genişlemeci politika altın tarafını yukarı yönlü destekliyor. Merkez bankalarının altın miktarını artırması hala altın tarafında da destekleyici unsur. Faiz adımlarının sona yaklaşması yani dünyada artık sıkılaşmanın belki uzun bir süre daha sürebileceği ama faiz adımlarını sona gelmiş olması altını pozitif yönde destekleyecek nedenlerden bir tanesi." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN VAZGEÇİLMEZ OLDU

Altın yatırımcısının gram tarafında yükselişlerin sürüp sürmeyeceği, rekorların sona erip ermediğine ilişkin sorularına cevap veren Şirin Sarı bundan sonra devam eden süreçle ilgili şu ifadeleri aktardı:

"Hem dolardaki yükseliş hem de ons altındaki yükseliş gram altını vazgeçilmez enstrümanlardan bir tanesi yaptı. Burada 2 bin 300-2 bin 400 TL bandına kadar yükselişleri öngörüyoruz. Çünkü ons altında da 2 bin, 2 bin 100 TL bandı ön plana çıkıyor. 1800 lira üzerinde kaldıkça gram altında güçlü tarafta kalmaya devam edecek."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...