Gram altında ralli heyecanı kısa sürdü! Yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altında ralli heyecanı kısa sürdü! Yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Jeopolitik risklerle yükselişe geçen altın fiyatlarında ralli heyecanı kısa sürdü. Gram altın, dün ekranda 1800 TL'ye çıkarak yeni rekor kırdıktan sonra negatife döndü. Peki gram altında ralli sürecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı.

Orta Doğu'daki jeopolitik risklerlerle yeniden yükselişe geçen altın fiyatları ABD'den gelen şahin fiyatlamalarla yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Dolar kurundan güç alan gram altın dün ilk kez ekranda 1800 TL'nin üstünü gördü. Gram altın daha sonra ise negatife döndü. Peki gram altında ralli sürecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı. İşte altın fiyatlarında son durum...

ALTIN FİYATLARI İSTİKRARLI SEVİYEDE

Son iki haftanda rekor seviyelere yükselerek 1810 dolardan 1997 dolara hızlı çıkış yapan Ons altın, ABD 10 yıllık tahvillerin son 16 yılın zirvesine çıkmasıyla yönünü aşağıya çevirdi. Dünkü işlemlerde 1964,41 dolara kadar geriledikten sonra tahvillerin yeniden düşüşe geçmesiyle Ons altın güçlü toparlayarak 1982,86 dolara kadar tırmansada ABD hazine tahvillerinin yüksek seyretmesi ve dolar endeksinin toparlaması ile baskılanarak kapanışa doğru 1963 dolara kadar geri çekildi.

Euro Bölgesi’nde resesyon korkusunun güvenli liman talebini desteklemesiyle altın fiyatları yeniden toparlanmaya başladı. İstikrarlı seviyede seyrini sürdüren Ons altın yeni günde 1970 dolar bandında fiyatlanmaya devam ediyor.

GRAM ALTIN ZİRVEDEN GERİ DÖNDÜ

Ons altındaki yükseliş ve dolar kuru karşısında TL'nin zayıflığıyla yükselişe geçen gram altın ise dün ilk kez 1804.665 TL'yi gördü. Tarihi seviyelere yükselen gram altın ons altındaki çekilmeyle 1773 TL'ye kadar indi. Gram altın yeni günde yüzde 0,22 yükselişle 1784,46 lirada seyretti. 

Ekranın aksine Kapalı Çarşı'da ise geçen hafta 1.857 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kıran gram altın, 1.831 TL'ye kadar geri çekildi.

Gram altında ralli heyecanı kısa sürdü! Yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş kritik seviyeleri açıkladı

İşte güncel altın açılış fiyatları:

  • Gram Altın: 1.783 TL
  • Ons Altın / USD: 1.973,30 USD
  • Çeyrek Altın: 2.916 TL
  • Yarım Altın: 5833 TL
  • Cumhuriyet altın: 12.316 TL
  • Ata Altın: 12.379 TL
  • 22 Ayar Bilezik: 1.670 TL
  • 18 Ayar Bilezik: 1.336 TL

ALTINDA RALLİ SON MU BULDU?

Altın fiyatlarında rallinin kısa sürmesi, yatırımcıları tedirgin etti. Ralli son mu buldu? sorularına Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, cevap verdi. Altın fiyatlarında yükselişin sürpriz olmadığını ve Orta Doğu'da savaşın genişleme riskiyle yükselişlerin devam edeceğine vurgu yapan Memiş, şu yorumu yapıyor:

"Agresif yükselen ons altın 1940 dolar, gram altında ise 1780 TL seviyesine kısmen bir geri çekilme söz konusu olabilir. Ancak 1-2 günlük düzeltme hareketinin ardından Orta Doğu'daki jeopolitik risk fiyatlamasının devam etmesinden dolayı altın fiyatlarında yön tekrar yukarı olacaktır. Dolar ve Ons altından beslenen gram altında yön yukarı. 1780-1880 TL aralığını takip ediyorum. Gram altın önümüzdeki yıl için 2500 TL rakamı sürpriz değil."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...