Gram altında güçlü yükseliş! Faiz kararının sonrası altın fiyatı ne olur? İslam Memiş rakam verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altında güçlü yükseliş! Faiz kararının sonrası altın fiyatı ne olur? İslam Memiş rakam verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Jeopolitik risklerle yükselişe geçen altın fiyatlarında yükseliş yeniden başladı. Ons ve gram altın yukarı yönlü hareket ederken, gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. İslam Memiş, TCMB sonrası için rakam verdi.

Orta Doğu'daki jeopolitik risklerlerle yeniden yükselişe geçen altın fiyatları ABD'den gelen şahin fiyatlamalarla yönünü yeniden aşağıya çevirse de yaşanan düşüş kısa sürdü. Altın fiyatları güvenli liman talebinin desteği ile yeniden güçlenmeye başladı. Gram altın gördüğü en yüksek seviyeyi 1808 TL'ye çıkarırken, gözler Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararına çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz kararı sonrası için net rakam verdi.

ALTIN GÜVENLİ LİMAN ARAYIŞIYLA YENİDEN GÜÇLENDİ

Son iki haftanda rekor seviyelere yükselerek 1810 dolardan 1997 dolara hızlı çıkış yapan Ons altın, ABD 10 yıllık tahvillerin son 16 yılın zirvesine çıkmasıyla yönünü aşağıya çevirse de Orta Doğu'daki çatışmaların yatırımcıları endişelendirmesiyle yeniden yükselişe geçti. Dalgalı seyrini sürdüren Ons altın 2.000 dolar eşiğine biraz daha yaklaştı. Spot altın bugün 1987.26 dolardan işlem gördü.

GRAM ALTIN ZİRVEYE KOŞUYOR

Ons altındaki yükseliş ve dolar kuru karşısında TL'nin zayıflığıyla yükselişe geçen gram altın 1.804 TL'yi gördükten sonra 1773 TL'ye kadar indi. Ons altında yaşanan yükselişle yeniden atağa kalkan gram altın, tarihi rekorunu 1808.901 puana yükseltti. Yeni günde 1798 lirada seyreden gram altın, adım adım zirveye koşuyor.

Çeyrek altın, 2.942 TL, yarım altın 5885 TL, Cumhuriyet altın 12.368 TL, Ata Altın 12.412 TL,  22 Ayar Bilezik 1.674 TL, 18 Ayar Bilezik ise 1.340 TL'den işlem görüyor.

Gram altında güçlü yükseliş! Faiz kararının sonrası altın fiyatı ne olur? İslam Memiş rakam verdi

FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATI NE OLUR?

Piyasalar bugün merkez bankalarından gelecek faiz kararlarına odaklandı. TCMB ve ECB bugün kritik kararını açıklayacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz adımı sonrasında altın piyasasında yaşanacaklara ilişkin analiz yaptı. Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Gram altın için bu hafta bin 780 lira destek seviyesini ifade ettim. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası kısa vadeli bir geri çekilmenin olacağını söyleyebilirim. Gram altında düşüşler alım fırsatı. 

Orta Doğu'daki jeopolitik risk fiyatlamasının devam etmesinden dolayı altın fiyatlarında yön tekrar yukarı olacaktır. Dolar ve Ons altından beslenen gram altında yön yukarı. 1780-1880 TL aralığını takip ediyorum. Gram altın önümüzdeki yıl için 2500 TL rakamı sürpriz değil."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...