Gram altın ve dolar rekor üstüne rekor kırıyor! İslam Memiş canlı yayında açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Gram altın ve dolar bugün rekor üstüne rekor kırdı. Piyasada makas giderek kapanırken, yükselişler paniğe yol açtı. Yatırımcılar dolar ve gram altın için "Almalı mı yoksa satmalı mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, merak edilen soruya TGRT Haber canlı yayınında yanıt verdi.

Döviz ve emtia fiyatları haftaya hızlı başladı. Seçim sonrasında yukarı yönlü hareket eden dolar kuru bugün 23 TL'yi, gram altın ise 1464 TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Piyasalarda yaşanan hareketlilik sonrasında yatırımcılar dolar ve gram altın için "Almalı mı yoksa satmalı mı?" sorusuna yanıt arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, merak edilen soruya TGRT Haber canlı yayınında yanıt verdi. Memiş, 'zarar edersiniz' diyerek yatırımcıları uyardı.

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTIK

Seçimden önce de yatırımcıları, düğün yapacakları, döviz veya altınla borcu olanları uyardıklarını hatırlatan İslam Memiş, "Haziran’dan sonra Dolar/TL kurunda 24-25 bandında, Euro/TL kurunda 27-28 bandında, gram altının ise 1450 seviyesinde olacağına dair düşüncelerimizi paylaşıyorduk" diyerek tahminlerinin tuttuğunu vurguladı.

DOLAR KURU SERBEST BIRAKILDI

Bugün gram altın ve dolarda yaşanan ataklara değinen İslam Memiş, yaşanan yükselişin nedenini teknik olarak 3 maddede açıkladı. Memiş, "Birincisi baskılanan dolar kuru serbest bırakıldı. İkincisi Euro/Dolar paritesi 1.07 seviyesinin aşağısına sarktı. Üçüncüsü dolar endeksi 104 seviyesinin üzerine çıktı." ifadelerini kullandı.

ALTIN VE DOLAR ALMALI MI SATMALI MI?

Döviz kurlarının serbest bırakılmasının en önemli etken olduğunu vurgulayan Memiş, şu şekilde uyardı:

"Yeni ekonomi yönetimi şu anda birşeyler planlıyor. Şu anda bu planları net olarak izah etmek zor. Bu kurları karşısında gören vatandaşların panikle alım yapmaması gerektiği konusunda tekrar uyarıyoruz. Normal bir piyasa normal bir fiyatlama yok karşımızda.

Bakan Şimşek veya TCMB'den bir açıklama gelmeden yapılacak her hamle zararla sonuçlanacaktır.

Biraz daha sakin olacağımız bir dönem içindeyiz. Dolar ve gram altında tekrar hızlı bir gerileme beklemeye devam ediyorum.

Bu kabineden hemen bir anda sihirli bir dokunuşla her şeyi düzeltmesini beklememek lazım. Ekonomi yönetimi değiştiği için TCMB’nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öne çekilebilir.”

Kaynak: TGRT

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...