Gram altın ters köşe yaptı! Yeniden yükselecek mi? İslam Memiş'ten seçim sonrası yeni tahmin

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Rekor üstüne rekor kıran gram altın seçim sonrası yönünü aşağıya çevirerek yatırımcıya ters köşe yaptı. Altın yatırımcısı gram altının yeniden yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Finans Analisti İslam Memiş, seçim sonrası yeni tahminde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından ABD Merkez Bankası’na (Fed) ilişkin belirsizlikler ve resesyon endişeleriyle son iki ayına çekilen Onsa atlın, iç piyasda gram altın fiyatlarını da etkiledi. Rekor üstüne rekor kırarak Kapalı Çarşı'da 1500 TL'nin üstünü gören gram altın 1360 TL'ye kadar geri çekildi. Ekranlarda ise tam tersine gram altın 1280 TL seviyesini görerek rekor kırdı.

SEÇİM ÖNCESİ GRAM ALTIN ALAN ENDİŞELİ

Seçim öncesinde Kapalı Çarşı'da yüksek fiyattan altın alan yatırımcılar büyük bir endişeye kapılırken, altın fiyatlarının yeniden yükselip yükselmeyeceği merak konusu oldu. Merak edilen konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum geldi. 150 TL'lik düşüşe dikkat çekerek alım fırsatını açıklayan Memiş, yeniden yükselişe işaret etti.

A Haber'e konuşan İslam Memiş'in işte o açıklaması:

PİYASALAR YENİ KABİNE'YE ODAKLANDI

"Seçimden önce yukarı yönlü hareketlerinde sert yükselişler gördüğümüz döviz kurlarında altın fiyatlarında seçimlerden sonra düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Gözlerimiz Cuma gününde. Yeni ekonomi yönetimi kimlerden oluşacak Kabine kimlerden oluşacak? Dün akşam Mehmet Şimşek görüşmesi haber olmuştu gözler bu tarafa çevrildi. Piyasalar artık yeni Kabine'ye odaklandı. Ama seçimlerden sonra iyimserliğin devam ettiğini söyleyebilirim.

"150 LİRADAN FAZLA DÜŞÜŞ VAR"

Altının gram fiyatı 1.392 lira seviyesindeydi şu anda 1.358 lira seviyesinde ama birinci tur seçimlerinde de 1.516 lira seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Neredeyse 150 liradan fazla bir düşüş var.

DÜŞÜŞ KALICI MI OLACAK?

Özellikle bu düşüşlerin emtia tarafında altın tarafında çok kalıcı olacağını ben tahmin etmiyorum.

GRAM ALTINDA ALIM FIRSATI

Düşüşler orta ve uzun vadeli yatırımcılar için de aslında yaz ayları için bir fırsat sunduğunu ben şahsen düşünüyorum. Çünkü yine Avrupa'da resesyona giren bir dünya ekonomisi var karşımızda.

ABD'de yine borç krizi ile alakalı bankacılık krizi ile alakalı endişeler halen devam ediyor. Dolayısıyla da küresel piyasalardaki riskler altın fiyatlarını pozitif yönde etkileyebilir."

Kaynak: A Haber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...