Gram altın tarihi zirveden negatife döndü! İslam Memiş, yatırımcıyı 'Acele etmeyin' diyerek uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Jeopolitik riskler ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla yükselişe geçen gram altın fiyatları tarihi zirveye yükseldikten sonra negatife döndü. Altın fiyatlarında denge arayışı sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcıya "Acele etmeyin" uyarısı geldi.

Orta Doğu'daki jeopolitik risklerlerle yeniden yükselişe geçen altın fiyatları ABD'den gelen şahin fiyatlamalarla yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Gram altın bugün ilk kez ekranda 1800 TL'nin üstünü gördükten sonra negatife döndü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın yatırımcısına uyarı geldi. 

ALTIN FİYATLARI NEGATİFE DÖNDÜ

Son iki haftanda rekor seviyelere yükselerek 1810 dolardan 1997 dolara hızlı çıkış yapan Ons altın, ABD 10 yıllık tahvillerin son 16 yılın zirvesine çıkmasıyla yönünü aşağıya çevirdi. Dünkü işlemlerde 1964,41 dolara kadar geriledikten sonra tahvillerin yeniden düşüşe geçmesiyle Ons altın güçlü toparlayarak 1982,86 dolara kadar tırmansada kapanışa doğru 1963 dolara kadar geri çekildi. 

Ons altındaki yükseliş ve dolar kuru karşısında TL'nin zayıflığıyla yükselişe geçen gram altın ise bugün ilk kez 1804.665 TL'yi gördü. Tarihi seviyelere yükselen gram altın ons altındaki çekilmeyle 1773 TL'ye kadar indi.

ALTIN SAVAŞI FİYATLADI

Denge arayışı içine giren altın fiyatları ile ilgili görüşlerini açıklayan Finans Analisti İslam Memiş, ‘‘Altın fiyatları son iki haftadır savaş riski altın fiyatlanmaya devam ediyor. Gram altın da yeni rekorlar gördük. Gram altın, bin 867 lira seviyelerine kadar çıkarak yeni rekorları gördü. Şu anda gram altın bin 857 lira seviyesinde seyrediyor. Bu hafta için biraz gerileme yaşanabilir. 

Gram altın tarihi zirveden negatife döndü! İslam Memiş, yatırımcıyı 'Acele etmeyin' diyerek uyardı

ONS ALTINDA YENİ ATAKLAR YOLDA

Özellikle Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Euro bölgesinin faiz kararları var. Her iki Merkez Bankası da faizleri artıracak. Hızlı yükselişlerin ardından kar satışlarını bekliyorum. 1840 dolar seviyesine kadar ons altında bir gerileme yaşanabilir. Yıl sonuna kadar ons altında 2 bin doların üzerine atakların gelmesini bekliyorum’’ dedi.

YATIRIMCI İÇİN SON ALIM FIRSATI

2024 yılı için gram altında hedeflerin yüksek olduğunu ifade eden Memiş, ‘‘Gram altında bu yıl beklentimiz bin 880 lira seviyesiydi. Bin 867 liraya ulaşmasıyla bu beklentiye yaklaştık. Ancak yıl sonuna kadar tekrar bin 880 direncinin takip etmeye devam edeceğiz. Bu hafta altın yatırımcısına son bir alım fırsatı sunabilir. Gram altın TL fiyatında bin 780 lira seviyesine kadar son bir geri çekilme mümkün olabilir. 2024 yılında 2 bin 500 lira seviyesi gündemde kalmaya devam ediyor. Altın borcu olan veya düğün yapacaklar bu seviyeleri fırsat olarak görebilir’’ diye konuştu.

SAKIN ACELE ETMEYİN

Orta Doğu’da tansiyonun yüksek olduğunu hatırlatan Memiş, ‘‘Yatırımcı elinde bulunan altınları satmak için aceleci davranmamalı. Önümüzdeki aylarda gram altında yeni rekorlar görebiliriz. Yılbaşında gram altın fiyatı 2 bin lira seviyelerine ulaşabilir. Savaş risklerinin oluşması sonrasında da yatırımcı duygusunu kontrol edebilmeli. 

Varlıklarını panikle satmaması gerekiyor. Belirsizlik devam ediyor. Küresel piyasalar belirsizliği sevmez. Dolayısıyla risk artmaya devam ettiği sürece altın güvenli liman gömleğini tekrar giyer. Rusya-Ukrayna savaşı başladığında ons altın 2 bin 57 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. İsrail - Hamas arasındaki çatışmalar başlamadan ons bin 808 dolar seviyesindeydi. Burada da yükselişler görüldü. Ancak tekrar altının ons fiyatının 2 bin dolar üzerinde fiyatlamalar mümkün’’ şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...