Altın fiyatları ibre yükseltti: Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları ibre yükseltti: Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı

EKONOMİ Haberleri

Altın yeni haftada yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Rekor seviyelere koşan altın yatırımcısının yüzünü güldürdü. Peki yükseliş ne zamana kadar devam edecek. Uzmanlar altın için ne diyor İşte güncel gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları…

Altın piyasası ibreyi yukarı çevirdi. ABD enflasyon verilerinin fiyat baskılarının yavaşladığını göstermesinin ardından altın fiyatlarındaki güçlü dönüş yaşandı. Tüm zamanların rekorunu kıran altın bin 68 liraya yükseldi. 

Gram altın haftaya yükselişle başlamıştı. Sabah saatlerinde 1770 dolar seviyesinde olan ons altın 1786 dolar seviyesine yükselmesiyle gram altın da rekor tazeledi. Gram altın piyasalarda bin 68 liraya yükselerek Aralık 2021'de gördüğü seviyeyi geçti.  Tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, sabah saatlerinde bin 55 liradan satılıyordu. Gram altın, 20 Aralık 2021'deki gördüğü seviyeyi geçti. Gram altın fiyatındaki yükselişte ons altının 3 ayın en yüksek seviyesine çıkması etkili olurken, Kasım ayında yüzde 10 yükselişle 967 TL'den bin 68 TL'ye tırmandı.

Rekor sonrası çeyrek altın bin 759 liraya, yarım altın 3 bin 523 liraya, tam altın 7 bin 15 liraya kadar yükseldi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

ALTIN/ONS: 1.776,26

CUMHURİYET ALTINI: 6.804

GRAM ALTIN: 1.066,61

ÇEYREK ALTIN: 1.700,78

YARIM ALTIN: 3.390,93  

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...