Gram altın rekor kırdı! Orta Doğu’da gerilim tırmandı, Kapalı Çarşı'da kritik eşik aşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Gram altın rekor kırdı! Orta Doğu’da gerilim tırmandı, Kapalı Çarşı'da kritik eşik aşıldı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Altın fiyatları, jeopolitik risklerin yol açtığı güvenli liman arayışıyla yükselişini hızlandırdı. Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Kapalı Çarşı'da 1800 eşiği aşıldı.

Küresel piyasalar Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Filistin savaşının endişesiyle güvenli liman arayışını sürdürüyor. Bu doğrultuda altın, yatırımcıların odak noktasına yerleşti. Jeopolitik risklerle prim yapan altın, yükselişine hız vermeden devam ediyor. Ons altın savaşın etkisiyle kayıplarını geri toplarken, gram altın yeni rekorlara yelken açtı. İşte altın piyasasında son durum...

ALTINA GÜVENLİ LİMAN DESTEĞİ

Jeopolitik risklerle piyasalarda güvenli liman arayışının artması, ABD 10 yıllık tahvillerinde satış dalgasının başlamasına dolayısıyla altın fiyatlarında baskının kırılmasını sağladı. 1810 dolara kadar düşen Ons altın, hızla 1900 dolar eşiğini aşarak, geçen hafta son 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Dünkü işlemlerde 1912,45 dolar ile günün en düşük seviyesini gördükten sonra yükselişe geçen Ons altın, yeni günde 1940 dolara kadar yükseldi.

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişe İsrail'in dün akşam Gazze'de bir hasteneyi bombalayarak yüzlerce masum insanın ölümüne yol açması sonrasında Mısır, Filistin ve Ürdün liderlerinin ABD Başkanı Joe Biden ile yapacakları zirveyi iptal etmeleriyle çatışmada potansiyel bir tırmanışa işaret etmesi etkili oldu.

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Orta Doğu'daki savaşta diplomasi kapısının kapanmasıyla yaşanan krizle yükselen Ons altın ve dolar kurundan destek alan gram altın tüm zamanlarımn en yüksek seviyesine çıktı. Gram altın ekranda 1752 seviyesine yükselerek rekor kırdı. Gram altın daha sonra 1.745 TL seviyesinden işlem gördü.

Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.870 liradan, cumhuriyet altını 11.730 liradan satıldı. 

Ekranın aksine serbest piyasada ise tablo daha farklı. Gram altın Kapalı Çarşı'da 1800 TL'yi aştı. 

Gram altın rekor kırdı! Orta Doğu’da gerilim tırmandı, Kapalı Çarşı'da kritik eşik aşıldı

UZMANLARDAN GRAM ALTIN YORUMU

Ahlatcı Yatırımın sabah bültenine göre Ons altın güçlü seyrine devam ederken dün 1930 dolar seviyesinin üstünü test etti. Kur tarafında da 28 TL seviyesinin sınırında fiyatlamalar görülüyor. Böylece yurtiçi gram altın fiyatları 1730 TL seviyesi üzerinde güçlü görünümünü koruyor.

Ons altın tarafında veri akışı önemli ancak halihazırda jeopolitik risklerin oluşturmuş olduğu endişe fiyatlara yansıyor. Bu sebeple kısmi kar realizasyonları ile birlikte ons altında ve gram altında sınırlı pozitif gözlenebilir.

İlk direnç noktası olarak 1745 TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1750 TL ve 1755 TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1740 TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1735 TL ve 1730 TL diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...