Gram altın Kapalı Çarşı'da tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte altın fiyatlarında son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altın Kapalı Çarşı'da tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte altın fiyatlarında son durum

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yatırımcıların güvenli adresi altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Ons altın yeni haftada yatay seyrederken, dolar/TL'nin ateşinin yükselmesiyle gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Altının gramı Kapalı Çarşı'da 1880 TL'ye dayandı. İşte altın fiyatlarında son durum

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin beklentilerle yön bulan ons altın yeni haftada yatay seyrederken gram altın primli seyrini sürdürüyor. Gram altın tüm zamanların rekorunu kırarken, yeni yükselişler için gözler ABD tahvil ihalesine çevrildi.

DOLAR DÜŞÜYOR ALTIN YÜKSELİYOR

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışına son verdiği beklentileriyle geçen hafta 105 seviyenin altına gerileyen Dolar endeksi, yeni haftaya sert düşüşle başladı. Endeks yüzde 0,17 kayıpla 103,74 seviyesine kadar geri çekildi. Dolar düşerken altın yükseliş eğilimini koruyor. Altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününe yatay başlarken; bugünkü işlemlerde en yüksek 1985 doları gördü. Sarı maden saat 09.58 itibarıyla yüzde 0,02 yükselişle 1980 dolarda hareket etti.

GRAM ALTINDA TÜM ZAMANLARIN REKORU

Ons altın ve Dolar/TL'deki yükselişe paralel olarak yüdeğer kazanan gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçen hafta yüzde 2,46 değer kazancıyla 1.830 liraya yükselen gram altın, yeni güne yüzde 0,11 yükselişle 1828,55 liradan başladı. Gün içinde en yüksek 1832.883 TL'ye çıkan gram altın 1830 TL eşiğinde fiyatlanmaya devam ediyor.

Gram altın ekranın aksine Kapalı Çarşı'da ise rekor üstüne rekor kırıyor. Geçen hafta 1.836 TL'ye kadar geri çekildikten sonra yeniden 1862 TL'ye yükselen gram altın, bugün 1.878,43 TL'ye kadar yükseldi. Gram altın geçtiğimiz haftalarda 1873 TL'ye yükselerek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştı.

Çeyrek altın 2987 TL'den, yarım altın 5976 TL'den Cumhuriyet altın 12.607 TL'den, Ata altın 12.668 TL'den, 22 ayar bilezik 1.709 TL'den satılıyor.

GÖZLER TAHVİL İHALESİ VE TCMB'DE

ABD’de yavaşlayan enflasyon ve büyüme işaretlerinin borç talebini artırması nedeniyle hazine getirileri bu ay düştü. Yatırımcılar, son trendin devam edip etmeyeceğine dair bir gösterge için bugün 20 yıllık tahvil ihalesini yakından izleyecek.

Merkez Bankası bu ayki toplantısını 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00'da yapacak. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında 6. toplantısını yapan kurulun kararıyla piyasaların merakla beklediği bir haftalık vadeli repo işlemlerinde uygulanan faiz oranını yani politika faizi belli olacak. Merkez Bankası, Eylül ve Ekim ayında piyasalarla uyumlu bir faiz kararına imza atmıştı. Ekonomistler, Kasım ayında Merkez Bankası’nın sıkılaşma döngüsünde yavaşlama temposuna girmesini bekliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...