Gram altın için 2 bin TL an meselesi! İslam Memiş 'yeni normal' diyerek iddialı rakamı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altın için 2 bin TL an meselesi! İslam Memiş 'yeni normal' diyerek iddialı rakamı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatlarında ralli giderek hızlanıyor. Ons altın 2 bin doların üzerine yerleşirken, gram altın 2 bin TL'ye koşuyor. Uzmanlar kritik seviyenin görülmesinin an meselesi olduğunu belirtirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, iddialı rakamı açıkladı.

En güvenilir yatırım aracı altın, vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Altın fiyatları hergün tarihi seviyelere imza atarken, piyasayı yakından takip eden vatandaşlar yeni rekorların gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için dikkat çeken yorumlara imza attı. Altın uzmanı, 'yeni normal' diyerek gram altında rekor seviyeyi açıkladı. İşte altın piyasasında güncel durum ve uzman yorumları...

ONS ALTIN 2000 DOLARIN ÜZERİNE YERLEŞTİ

Geçtiğimiz hafta Ekim ayının ardından yeniden 2000 doları zorlamaya başlayan Ons altın, kritik seviyenin üzerine yerleşti. Doların küresel piyasada zayıflamasının ve Fed'in Aralık ayında faiz artırmayacağı beklentisiyle Ons altın, 16 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2023 doları test etti. 

GRAM ALTINDA PEŞ PEŞE REKOR

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından kısa bir geri çekilme yaşayan gram altın, Dolar/TL'de yaşanan yeni rekorlar ve Ons altındaki yüksekişle tarihi zirveleri test etmeye devam ediyor. Yeni haftaya 1870 TL'nin üzrerinde başlayan gram altın bugün 1885 TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Gram altın ekranın aksine Kapalı Çarşı'da 2000 TL'ye koşuyor. Geçen hafta 1900 TL'yi aştıktan sonra merkez bankasının kararının ardından 1.884 TL'ye kadar geri çekilen gram altın bugün 1.930 TL'ye kadar yükseldi.

Gram altın için 2 bin TL an meselesi! İslam Memiş 'yeni normal' diyerek iddialı rakamı açıkladı

2000 TL AN MESELESİ

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan kuyumcu esnafları, “Hareketlilik yeniden başladı, altın rekora doymuyor. Gram altın satış olarak da 1930'lu rakamları görüyoruz. Yeni yeni testler içerisindeyiz, en yüksek fiyat bu, zirvedeyiz. Altının 2 bin lirayı bulması an meselesi 2024 yılı altın yılı olacak” ifadelerini kullanıyor. 

ALTINDA YENİ NORMAL 2000 DOLAR

Kuyumcuların yanı sıra Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yeni normali açıkladı. Ahaber'de yer alan habere göre "Artık bizim yeni normalimiz ons altın için 2 bin dolar seviyesidir. Özellikle 2024 yılında bu yükseliş trendinin devam edeceğini söyleyebiliriz." diyen İslam Memiş, "Hedefimiz 2 bin 350 dolar seviyesi. Bugünkü ekonomik koşullar ve gelişmeler bu tarafı işaret ediyor. Yine Merkez Bankaları'nın faiz indirme süreçleri 2024 yılında yaşanabilir. Jeopolitik gerilimler artmaya devam ediyor. Küresel ekonomiye dair belirsizlik sürüyor. İşte tüm bunlar hesaba katıldığında 2024 yılında altında yükselişler sürecek.Ons altında bin 980 dolar destek seviyesi, buralar test edilebilir. Yukarıda 2 bin doları dip seviyesi olarak hedef konumda duran bir altın fiyatlaması var" diye konuştu.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN İÇİN İDDİALI TAHMİN

Gram altın için sürpriz olmayacak rakamları açıklayan İslam Memiş, elinde altın olanlara seslendi. İslam Memiş,  "Gram altın tarafında gelenekçi yatırımcılar fiyata bakmaksızın artırmaya devam ediyor. Yıla bin 115 liradan başlayan gram altın bugün bin 910 seviyesine geldiğini görüyoruz. Burada hedef 2 bin lira seviyesi. 2024 yılında gram altın/TL fiyatında 2 bin 500 lira devamında 2 bin 700 lira seviyesi sürpriz olmayacaktır. Elinde altın olan yatırımcılar beklemeli, altın borcu olanlar ya da düğün yapacaklar her düşüşü alım fırsatı olarak kullanmalı." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...