Gram altın 350 TL birden artacak! Uzman analist alım fırsatı diyerek rekor seviyeye işaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altın 350 TL birden artacak! Uzman analist alım fırsatı diyerek rekor seviyeye işaret etti

Ekonomi Haberleri

Uzman analistten seçim sonrasında gram altın için rekor tahmini geldi. Uzman isim 350 TL birden artışa dikkat çekerek alım fırsatını açıkladı.

Türkiye yarın yeniden sandık başına gidiyor. Yatırımcılar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında altın fiyatlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Elinde birikimi olanlar "Almalı mı yoksa satmalı mı?" sorusuna yanıt arıyor. Uzman analistlerden seçim sonrası altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken yorum geldi. Gram altında rekor seviyeye işaret eden uzmanlar alım fırsatını açıkladı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın fiyatlarında hareketlilik son dönemde arttı. Mayıs başında uluslararası piyasalarda 2 bin 65 doları görerek tarihi zirvesine yaklaşan ons altın, ardından düşüş trendine geçti ve 1935 dolar sınırına kadar geriledi. Dün 1975 dolar seviyesinden işlem gören Ons altın günü 1947 dolardan kapattı. Serbest piyasada gram altın dün 1263 liradan işlem gördü. Kapanışta ise 1250 TL seviyesine çekildi.

Kapalı Çarşı'da altın fiyatlarında durum ise çok farklı. Dolar kurundan destek alan gram altın hafta içinde tarihi çarşıda 1400 TL'yi yeniden aştı. 1.383 TL'den işlem gören gram gram altın, 1430 TL seviyesine çıktı. Gram altın alış fiyatı ise 1388 TL civarında bulunuyor.

Analistler, altında yaşanan son düşüşün ‘alım fırsatı’ olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulunuyor. 

ONS ALTINDA DÜŞÜŞ HIZLANDI

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, “Ons altında 26 Mayıs işlemlerinde, hem 100 günlük ortalamanın olduğu hem de son iki ayın en düşük seviyelerine işaret eden trend desteği konumunda bulunan 1935 dolar sınırına kadar gerileme yaşandı. ABD ekonomisinde ilk çeyrekte büyüme oranının yüzde 1,3 ile beklenti üzerinde gelmesi, ilk etapta faize ilişkin ‘güvercin FED’ öngörülerini zayıflattı ve kıymetli madenlerde bir geri çekilme yaşandı” dedi.

OS ALTINDA BEKLENTİ 2.100 DOLAR ÜSTÜ

Bununla birlikte ABD enflasyonunda yumuşamanın başlaması ve borç limitine dair problemin bir şekilde çözülecek olmasıyla birlikte ons altın üzerindeki baskının hafiflemeye başlayacağını öngören Yağbasan, “Bugün itibarıyla gerçekleşen fiyatlamalara bakarsak, FED tarafında Ekim 2023’te faiz indirim sürecine başlanması bekleniyor. Bu beklenti, TÜFE ve Tarım Dışı İstihdam başta olmak üzere ekonomik verilerle de desteklenirse, altında yukarı yönlü hareketin önü açılabilir. Ons altında yılsonu beklentimiz 2100-2150 dolar seviyelerinde bulunmaktadır” diye konuştu.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR SEVİYE

Gram altın tarafında ise yatırımcıların odaklanması gereken noktalardan birinin dolar/TL olduğunu hatırlatan Yağbasan, “TCMB’nin gerçekleştirdiği son piyasa katılımcıları anketine göre, 2023 sonunda parite beklentisi 23,08 olarak tahmin edilmektedir. Ons tarafındaki beklentilerle ele alacak olursak, gram altında yılsonu öngörüleri 1560-1600 seviyeleri arasında oluşmaktadır. Yatırımcılar, özellikle ABD’de TÜFE rakamlarına dikkat etmeli. Enflasyonda tekrar bir katılaşma gerçekleşirse, altın üzerindeki baskı geri dönebilir. Öte yandan ons tarafında 1935 dolar desteğinin korunması da büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...