Gözler Süper Mario'da

Gözler Süper Mario'da

Ekonomi Haberleri

Piyasaların odağında TSİ 14:45'te açıklanacak olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı var.

Avrupa MB Başkanı Mario Draghi'nin karar sonrasında TSİ 15:30'da düzenleyeceği basın toplantısı merakla bekleniyor. Euro Bölgesi'nde enflasyonun Mayıs'ta yüzde 0,5 ile bir kez daha beklentilerin altında kalmasının ardından Avrupa MB'nin para politikasını genişletmek üzere harekete geçmesi bekleniyor.

Reuters anketine göre ECB'nin bugün bütün faizlerde indirime gitmesi beklenirken, politika faizini yüzde 0.25'te yüzde 0.10'a, mevduat faizini ise 0'dan eksi yüzde 0.1'e indirmesi bekleniyor.

Reuters'ta geçen ay yer alan bir habere göre kaynaklar AMB'nin tüm faizleri indirmenin yanı sıra, küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi akışını artıracak hedeflenmiş tedbirler den oluşan bir paket de açıklayabileceğini belirttiler.

AMB'nin Fed, BOE veya BOJ gibi bir nicel gevşeme programına başlaması ise henüz beklenmiyor. Draghi, 8 Mayıs toplantısının ardından yaptığı konuşmada, bankanın enflasyon tahminlerini gördükten sonra, Haziran'da adım atmak konusunda kendine güvendiğini söyleyerek para politikasında gevşeme sinyali vermişti.

HAFİFE ALMAYIN

Gelişen ülkelere yönelik yorumlarıyla bilinen ve BRIC ülkelerinin isim babası olarak tanınan eski bankacı Jim O'Neill'den AMB Başkanı Mario Draghi ile ilgili dikkat çekici bir yorum geldi.

O'Neill, Draghi'nin hafife alınmaması gerektiğini söyledi. Goldman Sachs varlık yönetimi eski başkanı O'Neill, "O, piyasaların faiz indirimi ve hatta belki de daha fazlası için beklentilerini yükseltirken ne yaptığını gayet iyi biliyor. Bence burada gerçekten odaklanılması gereken Draghi'nin bundan sonra atılacak adımlara ve Euro'nun önemine dair söylediği sözlerdeki ince detaylar" dedi.cnbce

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...