Görüntülü konuşmanızı bile ele geçirebilirler!

Görüntülü konuşmanızı bile ele geçirebilirler!

Ekonomi Haberleri

Cep telefonuna yüklediğimiz uygulamalarla farkında olmadan elimizdeki kişisel verileri başkasına veriyoruz

Kullanımı her geçen gün yaygınlaşan akıllı telefonlar, kabusunuz haline gelebilir. Telefonunuza yüklediğiniz bir uygulamayla ile kişisel bilgileriniz hatta görüntülü konuşmalarınız bile kötü niyetli kişilerin eline geçebilir. Telefonlara data güvenliği açısından her programın yüklenmemesi gerektiğini belirten Bilişim Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel, "Teknolojinin gelişmesiyle elimize tehlikeli bir bomba konuldu. Kredi kartı bilgileriniz çalınabilir. Hesabınız boşaltılabiliyor. Elimizde çok tehlikeli bir silah taşıyor duruma geldik şu anda" diye konuştu. Mesela "kim aramış" adlı bir uygulama telefona yüklendiğinde telefon rehberindeki bütün bilgileri kopyaladığını dile getiren Yüksel, "Örnek vermek gerekirse 0 284'lü bir numara bu uygulamayı yüklemiş herhangi birinde kayıtlıysa ve ne şekilde kayıtlıysa, programı kullanarak aramayı kimin yaptığını ismiyle bulabiliyorsunuz. Aslında bunun arkasında büyük bir pazarlama fikri var. Farkında olmadan elimizdeki kişisel verilerimizi başkasına satıyoruz, dağıtıyoruz. Çok küçük bir uyulama masum görünüyor ama tehlikeli bir durum. Telefonunuzdaki bütün dataya ulaşmış oluyorlar" dedi.
Yüksel, operatör üzerinden değil, telefona yüklenen görüntülü konuşma programlarında da bu görüntülerin nereye kaydedildiğinin belli olmadığını, bunun da bir güvenlik sorunu olduğunu vurguladı. Telefona yüklenen bazı programlarda cihazın, işletim sistemi uygulamasının onaylanmasını istediğini ifade eden Yüksel, bu onaylama sürecinde bilgilerin güvenliksiz programlar tarafından çalınabileceğini kaydetti. Yüksel, bilinçli internet kullanıcıların bu tür tuzaklara düşmeyeceğini kaydetti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...