Google'ın 'Dolar 24 TL hatası' pahalıya patladı! Korkan yatırımcı satış yaptı, dolar gerçekten geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Uzmancoin,
- Güncelleme:
Google'ın 'Dolar 24 TL hatası' pahalıya patladı! Korkan yatırımcı satış yaptı, dolar gerçekten geriledi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Uzmancoin,

Dünyanın en kapsamlı arama motoru olan Google'ın 'dolar 24 TL' hatası yatırımcıya pahalıya patladı. Piyasalar kapalıyken yaşanan sert düşüş panik satışlara yol açtı. Korkan yatırımcının satışlarıyla dolar, kripto tarafında 27 TL'ye kadar çekildi.

Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık yeni faiz kararı öncesinde 28 TL'nin üzerinde adım adım yükselişini sürdüren dolar kurunda dün akşam hiç beklenmeyen bir durum yaşandı. Dünyanın en kapsamlı arama motoru olan Google'da doların 24 TL olduğunu görenler şaşkına döndü. Gündem olan durumun aslında bir sistem hatası olduğu ortaya çıkarken, paniğe kapılan yatırımcı korkuyla satış yaptı.

GOOGLE'DAN DOLAR 24 HATASI

Google, dolar kuru hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılara resmi ve piyasadaki kur 28.17 iken 24 TL'ye kadar gerilediğini gösterdi. Sosyal medya platformu X başta olmak üzere vatandaşın gündemine oturan durum sonrasında vatandaş panikle banka hesaplarına bakmaya başladı. Yaşanan durum sistemsel bir hata olarak değerlendirildi.

PANİK SATIŞ DOLARDA GERÇEK DÜŞÜŞE YOL AÇTI

Google'da doların bir anda 24 TL'ye gerilediğini gören bazı yatırımcılar, panikle satışa yöneldi. Uzmancoin'de yer alan habere göre 7/24 işlem yapılabilen kripto para piyasasında USDT/TRY fiyatı, yapılan panik satışla düşüşe geçti. 

Google'ın 'Dolar 24 TL hatası' pahalıya patladı! Korkan yatırımcı satış yaptı, dolar gerçekten geriledi

Doların kripto karşılığı olan Tether (USDT), yaşanan panik satışla dakikalar içerisinde 27.15 TL'ye kadar geriledi. Google verisinin hatalı olduğunun anlaşılmasıyla toparlanan USDT/TL paritesi 28.30’a kadar yeniden yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Uzmancoin,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...