Goldman Sachs'tan çarpıcı analizi: Merkez Bankası faiz indirimine başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Goldman Sachs'tan çarpıcı analizi: Merkez Bankası faiz indirimine başlıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs'tan Merkez Bankası'na ilişkin çarpıcı analiz geldi. Goldman, politika faizinde 26.5 puan artışa giden Merkez Bankası'nın indirim sürecine başlayacağı tarihi açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Ekim ayında politika faizini beklentiler doğrultusunda 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35 düzeyine yükseltmişti. Haziran ayından bu yana yapılan toplam artış 26.5 puanı bulurken Merkez Bankası'nın Kasım ayında alacağı karar şimdiden merak edilmeye başlandı. Dünyaca ünlü yatırım bankası Merkez Bankası için yayımladığı analizde indirim için tarih verdi.

FAİZLER ÖNCE 5 BAZ PUAN DAHA YÜKSELECEK

Goldman Sachs 2024 görünüm raporunda TCMB'ye ilişkin tahminlerini paylaştı. Paylaşılan çarpıcı raporda TCMB'nin bu yıl faiz artırımlarına devam edeceği ve politika faizinin yüzde 40'a kadar yükseleceği öngörüldü.

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN İLK TARİH

Banka 2024'ün 3. çeyreğinde faiz indirimlerinin başlayacağı, yıl sonunda faizin yüzde 40'tan yüzde 25'e gerileyeceği tahminine yer verdi. Yıl sonunda enflasyonun da yüzde 35'e gerileyeceği öngörüldü.

KASIM AYI PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), her ayın 3. perşembe günü toplanıyor. Merkez Bankası Başkanının yaptığı toplantılarda bir haftalık vadeli repo işlemlerinde uygulanan faiz oranını yani politika faizini belirliyor. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında 5. toplantısını yapan kurul bu ay 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00'da toplanacak. Kuruldan yapılan açıklama ile politika faiz kararı belli olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...