Girişimcinin ortak derdi para değil iş geliştirme!

Düzenleyen:
Girişimcinin ortak derdi  para değil iş geliştirme!

Ekonomi Haberleri

Alanında başarıya ulaşmış 90 iş insanı Türkiye’nin 81 ilinden gelen 600’ü aşkın girişimci ve girişimci adayına G3 Forum’da yol gösterdi.

Önder Çelik İSTANBUL
Geleceğin Gücü Girişimciler (G3) Forum, bu yıl 5. kez girişimci ve girişimci adaylarını işin uzmanlarıyla İstanbul Suada’da buluşturdu. Uluslararası Girişimcilik Merkezi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen G3 Forum 2015’te, Türkiye’nin 81 ilinden gelen 600’ü aşkın katılımcı, 10’ar kişilik masalarda; aralarında Gülden Yılmaz, Ali Sabancı, Hamdi Akın, Acun Ilıcalı, Vuslat Doğan Sabancı, Hasan Aslanoba, Hanzade Doğan Boyner, Murat Özyeğin ve Nevzat Aydın’ın da bulunduğu 90 mentorle bir araya gelip onların tavsiye ve tecrübelerinden yararlanma imkânı buldu.
G3 Forum Başkanı Gülden Yılmaz, G3 Forum’da bugüne kadar yuvarlak masalarda 4 bin 500 girişimci ve girişimci adayını 250 mentor ile buluşturduklarını söyledi. Dün gerçekleşen G3’te 392 erkek, 318 de kadın ağırladıkları bilgisini veren Yılmaz, katılımcılar arasında “Paraya ulaşamıyorum” diyenin hiç olmadığını, ortak problemin kurdukları işlerini geliştirmek olduğunun altını çizdi.
G3 Forum’un panel bölümünde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, genç girişimcilere “Param yok, ben ne iş yapayım demeyin. Dünün parasız gençleri bugünün milyarderleri oldu, dev şirketleri yönetiyorlar. Ve başarısızlıktan da korkmayın, denemeden kazanamazsınız” diye seslendi.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, artık sadece fikir sahibi olmanın yetmediğini belirterek, “Girişimcilerin bir iş planının olması, icra etme ve risk alma içgüdüsü olması gerekiyor” dedi. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, kendi işini yapmak isteyen insanlar için en önemli şeyin tecrübe olduğunu söylerken, “Neyi bilmediğinizi bilin” diyen FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, “Güçlü ve zayıf yönleriniz ile ilgili gerçekçi olun” şeklinde konuştu. Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın ise, girişimcilere ‘Hayallerinizin peşinden koşun’ tavsiyesinde bulundu. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da, Vodafone FikirÇarkı ile 26 projeye destek verdiklerini belirterek, “Destek verilen projelerden 3 girişim için Londra’da şirketlerini kurduk” dedi.

ACUN VE ALİ SABANCI’DAN DERSLER

Etkinliğe bu yıl ilk kez 596 kişi katılırken, gençler çoğunluğu oluşturdu. Genç girişimciler; Ali Sabancı ve Acun Ilıcalı gibi iş ve eğlence dünyasının önemli isimlerinden bilgi aldı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...