Girişimciler, desteklerden yararlanmayı bilmiyor!

- Güncelleme:
Girişimciler, desteklerden yararlanmayı bilmiyor!

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, gazetemizin kamu kuruluşları tarafından verilen kredi, teşvik ve hibelerle ilgili olarak yatırımcıya yol gösterme hizmetini çok önemsediğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, gazetemizin kamu kuruluşları tarafından verilen kredi, teşvik ve hibelerle ilgili olarak yatırımcıya yol gösterme hizmetini çok önemsediğini bildirdi. Kamu olarak firmalara, işletmelere yönelik çok önemli destek programları oluşturduklarını, bunlara yenilerini ekleyeceklerini ifade eden Ergün, "Bakanlık olarak yeni girişimciden büyük firmalara, KOBİ'lerden akademisyenlere kadar hemen herkesin yararlanabileceği desteklerimiz mevcut. Bağlı kuruluşlarımız KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla da girişimci adaylarına ve mevcut firmalara önemli destekler sağlıyoruz" dedi. Eskiden batmasınlar, nakit akışını sağlayabilsinler diye desteklenen KOBİ'lere şimdi marka oluştursunlar, borsaya açılsınlar, fuarlara katılsınlar, iş birliği programları yapsınlar diye destek sağladıklarını ifade eden Bakan Ergün, "Önümüzdeki süreçte bir yandan mevcut programlarımızı geliştireceğiz, diğer yandan yeni destek programlarını devreye alacağız. Ancak işletmelerimizin bu desteklerden tam olarak yararlandığını söyleyemeyiz. Bu nedenle Türkiye Gazetesi'nin Bakanlığımız, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB ve Kalkınma ajansları tarafından işletmelere kullandırılan kredi ve hibeleri anlatan bir çalışma başlatmasını çok önemsiyorum. Türkiye Gazetesi'nin kurumlar, sanayici ve KOBİ'ler arasında köprü olma yönündeki çalışmaları bizim açımızdan çok değerlidir ve bizi memnun etmektedir" dedi. Bakan Ergün, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedefleyen Türkiye'nin bu amaca çok dah nitelikli, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünler üretmeyi hedefleyerek ulaşabileceğini de dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...