Gıda zamları enflasyonu da çarptı: Yüzde 14,97

Düzenleyen:
Gıda zamları enflasyonu da çarptı: Yüzde 14,97

EKONOMİ Haberleri

Yeni yılın ilk ayında enflasyon beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti ve aylık artış, tüketici fiyatlarında yüzde 1,68 olarak gerçekleşti. Böylece yıllık enflasyon yüzde 14,97 ile son 17 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise aylık yüzde 2,66 artış gösterip yıllıkta yüzde 26,16'ya ulaştı.

Ocak ayında fiyat artışının da ucuzluğun da en yüksek oranlarda görüldüğü sektör gıda oldu. Ocakta yüzde 26,77 ile en yüksek fiyat artışı mandalinada yaşandı. Mandalinayı yüzde 25,5 zam gören otoban geçiş ücreti izlerken, üçüncü sırada fiyatı yüzde 21,29 artan salatalık yer aldı. Süt ürünlerinden yoğurda yüzde 14,6 zam gelirken, patlıcan da yüksek fiyatıyla sıralamada yerini aldı. Ocak ayında en çok ucuzlayan ürün yüzde 45,79 ile karnabahar oldu. Bu ürünü yüzde 21,17 ile domates, yüzde 17,6 ile ıspanak izledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...