Gıda sanayicileri topu ‘maliyetlere’ attı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gıda sanayicileri topu ‘maliyetlere’ attı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın geçtiğimiz günlerde marketlere indirim çağrısı yapmasının ardından gıda ürünlerinde ciddi indirimler beklenirken, gıda sanayicileri ise topu ‘maliyet artışlarına’ attı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman, Türkiye’de gıda enflasyonundaki artışın temel sebebinin tarımsal girdi maliyetlerindeki artış olduğunu söyledi. Şarman “Üretimdeki girdi kalemlerimiz, kurla bağlantılı olduğundan hareketlenmeden etkileniyoruz. Seçimden sonra kur, %30-35’in üzerinde artış gösterdi. Birçok maliyetin kurla ilgisi var. Bu nedenle döviz kuru, dünyayla ayrışmamızın önemli bir faktörü hâline geldi. Kurlardaki yükselişin başta mazot ve gübre olmak üzere girdi üretim maliyetlerini yükseltmesi, gıda enflasyonunda önemli bir etki oluşturuyor” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...