Getir, Avrupa’nın ilk ‘decacorn’u oldu

Getir, Avrupa’nın ilk ‘decacorn’u oldu

EKONOMİ Haberleri

Dünyada bir ilki Türkiye’de başlatarak ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturan Getir, 768 milyon dolar yeni yatırımla değerini 11,8 milyar dolara yükseltti.

Mubadala Investment Company’nin liderlik ettiği son yatırım turunda Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital ve Tiger Global Getir’in yatırımcıları arasında yer aldı. Geçen yıl mart ayında unicorn unvanını alan Getir, bir yıl gibi kısa sürede ulaştığı değerleme ile 10 milyar dolar barajını aşarak hızlı market ürünleri teslimatı sektöründe Avrupa’nın ilk decacorn’u oldu. Getir'in dünya unicorn sıralamasında 36. Avrupa'da ise 4. sırada yer aldığını belirten Getir Kurucusu Nazım Salur, "Getir’in decacorn olması, Türkiye girişimcilik ekosisteminin neleri başarabileceğini gösteriyor. Yeni kaynak ile hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyemeye devam edeceğiz" dedi. İndirilme sayısı 40 milyona yaklaşan Getir, bugün itibarıyla 3 kıtada, 9 ülkede , 48 şehirde 1.100’den fazla deposuyla faaliyetlerini sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...