Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Sepil: 20 dolar olsa bile petrolü kârla satarız

Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Sepil: 20 dolar olsa bile petrolü kârla satarız

Ekonomi Haberleri

Sepil, "Açık denizlerde üretim pahalı. Biz karada üretiyoruz. 25 yıllık maliyetimiz varil başına 5 dolar. 20 doları bile göğüsleriz" dedİ.

Kuzey Irak'taki en büyük petrol üreticisi Genel Energy'nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, "Artık petrol 60 dolara düştüğünde birçok yerde petrol üretilemez hale gelecek. Açık deniz sahalarında, üretimin pahalı olmasından dolayı birçok firma üretimini durduruyor" dedi. Düşen petrol fiyatlarından dolayı "yüksek maliyetle üretim yapan" firmaların zarar ettiğini anlatan Sepil, şunları söyledi: "Genel Energy'nin durumu rahat çünkü biz karada petrol üretiyoruz. Orta Doğu'nun en avantajlı yanı budur zaten. 25 yıllık maliyetimiz, varil başına 5 doların altında. Yani petrol teorik olarak 20 dolar olsa bile, biz az kâr ederiz ama hâlâ üretebiliriz." Sepil, 2017 sonu 2018 başlarında 4 milyar metreküpten başlayarak, her yıl 2 milyar metreküp de arttırmak kaydıyla 10 milyar metreküp doğalgazı Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını da hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...