Gemilerin barınma tarifelerine düzenleme: Limanlara günlük 2 bin 25 dolar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gemilerin barınma tarifelerine düzenleme: Limanlara günlük 2 bin 25 dolar
Ekonomi Haberleri

Gemilerin barınma tarifelerine düzenleme geliyor. Limanlardaki gemiler günlük 2 bin 25 dolara kadar ödeme yapacak, kabotaj hattı gemileri arasında ise tarife farkı olacak. Tüm ücretler döviz satış kuru üzerinden TL ile ödenecek, işletmeler tarife üzerinde bir fiyattan hizmet veremeyecek.

Denizlerdeki gücünü her geçen gün artıran Türkiye, mavi sulardan elde ettiği geliri de düzenlemek için çalışmalarına devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, limanlardaki gemilerin barınma ücretleri hakkında yönerge taslağı hazırladı. Yönerge ile gemilerin barınma ücretlerinin tavanı belirlendi.

KABOTAJ HATTINDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Günlük barınma ücretleri, 500 groston ve daha küçük gemiler için 10 dolar olacak. Diğer gemiler için bu tutar, gemi grostonunun bine bölümünün 25 ile çarpımı suretiyle elde edilecek. Uluslararası sefer yapan 81 bin grostonluk gemilerden, günlük 2 bin 25 dolar alınacak. İşletmeler, Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen bu fiyatların üzerinde bir fiyat ile hizmet veremeyecek.

Ayrıca uluslararası sefer yapan gemiler ile kıyı tesisleri arasında denizyoluyla taşımacılık yapan kabotaj hattı gemileri arasında da tarife farkı olacak. Kabotaj hattında çalışan gemilerden alınacak barınma ücreti, uluslararası sefer yapan gemiler için hesaplanan tarifeye göre yüzde 50 indirimli olarak uygulanacak.

Öte yandan tehlikeli yük yüklemek veya boşaltmak için tesiste bulunan gemiler ise hesaplanan tutarı, yüzde 30 zamlı ödeyecek. Bütün ücretler, hizmetin verildiği son güne ait Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden ‘TL’ cinsine çevrilerek hizmeti veren işletmeye ödenecek. İşletmeler, verdikleri barınma hizmetine karşılık düzenlendikleri faturaları, doğrudan gemi ilgililerine kesecek. Gemilerin barınma tarifeleri, günlük 45 lira ile 7 bin 390 lira arasında değişiyordu. CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...