Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alma

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alma

Ekonomi Haberleri

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından EYT’li vatandaşlar başvuru süreciyle alakalı detayları merak ediyor. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkı elde edeceği süreçte özellikle istenen bazı evraklar vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bu belgelerden bir tanesi de 'Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi' oldu. Peki, Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır? İşte e-Devlet Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alma...

Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır sorusu EYT vatandaşların gündeminde yer alıyor. Emekli olmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden ya da kurumlara giderek aylık bağlatma talebinde bulunabilirler. Bu süreçten sonra ise bazı evraklar vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır? İşte e-Devlet Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi ile başvurunun ayrıntıları…

Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alma

GELİR, AYLIK, ÖDENEK TALEP BELGESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

e-Devlet üzerinden kolaylıkla Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alabilirsiniz. Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alabilmek için buraya tıklayınız.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

  • e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın. Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın. Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.
  • SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.
  • Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.
  • Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.
  • ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayın.
  • Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi alma

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

  • EYT başvuru süreci resmen başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlarak yürürlüğe girdi.
  • Buna göre, emekli olmak isteyenler e-devlet üzerinden ya da sosyal güvenlik merkezlerine başvuru yapabilecek. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olanlar,
  • EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanabilecek.
  • Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.
  • EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

EYT ŞARTLARI NELER?

  • EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.
  • Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

E-DEVLET'TE EYT İÇİN YENİ DÜZENLEME

  • E-Devlet'te EYT başvuruları için düzenleme yapıldı. E-Devlet arama çubuğuna 'EYT' yazıldığında doğrudan başvuru ekranına yönlendirecek.
  • EYT emeklilik başvuruları il ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezlerine yapılabilecek. Postayla iadeli taahhütlü belge göndererek de başvuru yapılabilecek
  • Ancak SGK, tüm işlemlerin E-Devlet'ten yapılabileceğini belirterek vatandaşları internetten işlem konusunda uyardı.

EYT EMEKLİSİNE BÜYÜME ZAMMI

2022 yılı büyüme rakamı, ocak ayından sonra emeklilik dilekçesi verenlerin maaşına zam olarak yansıyacak. Maaşlar, büyüme oranının yüzde 30'una denk gelen yüzde 1,68 oranında artacak. Uygulamadan EYT düzenlemesi ile emekli olacaklar da yararlanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...