'Geleceğe dair ümitliyiz çünkü sebeplerimiz var'

'Geleceğe dair ümitliyiz çünkü sebeplerimiz var'

EKONOMİ Haberleri

İş dünyası, ekonomik zorlukların bulunduğunu, ancak geleceğe dair büyük ümit taşıdığını belirtiyor. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski “Geleceğe dair ümitliyiz. Çünkü Türkiye’de iş dünyası çok girişken ve dinamik. Krizlerde paniğe kapılmayan, mücadeleci bir iş dünyamız var. Altyapımız da sağlam” dedi.

Türkiye’nin önünde dört yıllık seçimsiz sürecin bulunduğu, bu dönemde en önemli beklentilerinin finansal istikrar ve yapısal reformlar olduğunu ifade eden TÜSİAD Başkanı, kurumların güçlendirilmesi, yönetim şekilleri ve sahip oldukları itibar ile ekonomiye daha fazla katkı yapar hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni yönetim sisteminin umulandan çok hızlı devreye girdiğini, bazı sıkıntılar olduğunun da görüldüğünü söyleyen Kaslowski “Bu sıkıntıları gidermeye yönelik anayasal değişikliklerin yapılacağı yönünde çalışmalar duyuyoruz. Bunların hem süratle hazırlanmasını bekliyor hem de sistemi yeni denge ve kontrol mekanizmalarıyla destekleyecek değişiklikler görmeyi umuyoruz. diye konuştu. Makul, düşük bir faizle para bulma ihtimalinin bir süre daha oluştuğunu anlatan Kaslowski “Yurt dışında bir miktar gevşemeye gidilmesi TL üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Bize döviz borcu sorununu çözmek için zaman kazandırır ama bizim borç azaltma döneminde olmamız gerekiyor. Dışarıdan daha fazla borçlanmak değil, mevcut borcumuzun maliyetini düşürmek ve geri ödemesini kolaylaştırmak açısından faydalı olacaktır bu” dedi. Rekabete dayalı piyasa ekonomisine sadık kalınması gerektiğini belirten Kaslowski “AB üyelik sürecini yeniden canlandırmalı, öngörülebilir hukuk düzenine kavuşmalıyız. Dört senelik seçimsiz süreç, bunların hepsini başaracak zaman imkânı sunuyor” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...