Geciken faturaların faizini devlet ödeyecek

Düzenleyen:
Geciken faturaların faizini devlet ödeyecek

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, afet yaşanılan yerlerde elektrik ve doğalgaz tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatının ertelenmesine ilişkin esasları belirledi.

1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren düzenleme ile afetler sebebiyle en fazla bir yıla kadar ertelenmesine karar verilen elektrik ve doğalgaz tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatına yönelik, anapara haricindeki tüketicilerden tahsil edilmeyen bedellere ilişkin finansman maliyeti gecikme zammı tutarını geçmemek üzere bakanlık bütçesinden karşılanacak. Bu çerçevede, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Bakanlık tarafından bildirilen finansman maliyetine yönelik uygulama esaslarını şirketlere tebliğ edecek. Şirketler, tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatının ertelenmesi dolayısıyla önceki ay içerisinde katlandıkları finansman maliyetini, takip eden ayın ilk 5 iş günü içerisinde EPDK'ye iletecek. Bakanlık, finansman maliyeti tutarlarını EPDK tarafından yapılan bildirimi müteakip 5 iş gününde ilgili şirketlerin hesabına aktaracak.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...