Geç okunan faturaya taksit

Düzenleyen:
Geç okunan  faturaya taksit

Ekonomi Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik kullanımında tüketiciye birden fazla fatura gelmesinin önüne geçmek için düzenlemeye gitti.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, elektrik dağıtım şirketleri, elektrik sayaçlarını en az 25 en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde her takvim ayında bir defa okuyacak ve bu, aylık okuma olarak kabul edilecek. Perakende Satış Sözleşmesi kapsamında; aynı ay içinde enerjinin borçtan dolayı kesilmesi, sözleşmenin sona ermesi veya feshi veya tedarikçi değişikliği sebebiyle yapılacak faturalamalar gibi mevzuatta özel olarak tanımlanan haller dışında, birden fazla faturalama yapılamayacak. Değişiklikle, tüketicinin talebi halinde, faturalamanın 3 ayı geçmesi durumunda, dönemi içindeki ay sayısını aşmamak üzere, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit imkanı da sağlandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...