Gaz kaçağını yapıştırıcı ile kapatıyorlar!

Düzenleyen:
Gaz kaçağını yapıştırıcı ile kapatıyorlar!

EKONOMİ Haberleri

Doğalgaz kaçaklarının Japon yapıştırıcısı kullanılarak kapatıldığını tespit eden EPDK; yetkisiz, yanlış işlem yapan ve can güvenliğini riske atan tesisatçılara, yasak ve suç duyurusu başta olmak üzere ciddi yaptırımlar uygulayacak

OSMAN ÇOBANOĞLU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tüketicinin can güvenliğini tehlikeye atan iç tesisat firmaları hakkında çok sert yaptırımlar getiriyor. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Bu iş şakaya gelmez. Hiçbir firmanın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmasına müsaade etmeyiz. Son kurul toplantımızda bu konuda önemli kararlar aldık. İşini doğru yapmayan firmalara için sertifika iptali ve suç duyurusu gelecek” dedi. Tüketicilere doğalgaz iç tesisat yapımı, bakım ve onarım işlerini yetkili firmalara yaptırmaları uyarısında bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Kendilerinin tesisata müdahale etmemeleri, ayrıca yetkisiz kişileri de tesisatlarına müdahale ettirmemeleri, uygunsuz durumlarla karşılaşmaları hâlinde ise derhal doğalgaz dağıtım şirketine bilgi vermeleri gerekir. Vatandaşlarımız ‘bana bir şey olmaz’ dememeli. Doğalgaz tüketiminin arttığı bugünlerde, iç tesisatın yapım, bakım ve onarımında çok daha titiz davranmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AKILALMAZ YÖNTEMLER!

Son zamanlarda yapılan kontrollerde; bazı iç tesisat firmalarının, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak biçimde standart dışı maddeler kullandığı, doğalgaz kaçaklarının Japon yapıştırıcısı gibi riskli hamleler ile kapatıldığı tespit edilmişti. Ayrıca dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatlara müdahale edildiği ve bu durumdaki tesisatta kaçak kullanımın gerçekleştiği belirlenmişti.

 

SERT TEDBİRLER

EPDK, usulsüzlükleri gidermek için şu kararları aldı:

  • Tesisatçının, dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatlara müdahale etmesi, şebekeye/sayaca/tesisata dokunarak müşterinin kaçak gaz kullanımına sebep olması, can güvenliğini tehlikeye atan standart dışı malzeme kullanması hâllerinde; dağıtım şirketi, durumu ispatlayıcı bilgi ve belgelerle EPDK’ya bildirerek sertifikanın iptalini isteyebilecek.
  • İlgili mercilere suç duyurusunda bulunulacak.
  • Konuyla ilgili açılan soruşturma sonucu alınan Kurul Kararı tebliğ edilene kadar, sertifika sahibinin iç tesisata ilişkin yeni başvuru dosyaları kabul edilmeyecek.
  • İnceleme ve soruşturma EPDK tarafından, mevzuatta yer alan sürelere itibar edilmeksizin öncelikli işlerden sayılacak.
  • Kurul, ilgili sertifikanın doğrudan iptaline karar verebilecek,
  • Dağıtım şirketinin internet sayfasının ilgili bölümüne, söz konusu şirketlerin “yetkisinin durdurulduğuna” ilişkin ibare konulacak.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...