Gayrimenkul yatırım fonlarına milyarlık ilgi

Gayrimenkul yatırım  fonlarına milyarlık ilgi

Ekonomi Haberleri

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, gayrimenkul yatırım fonları büyüklüklerinin 1 milyar 300 milyon liraya ulaştığını belirterek “Hakikaten bu önemli bir mevzu... Çünkü küçük yatırımcıların böylesi devasa projelerde hissesinin olması hem kârlılık açısından onları memnun ederken hem de projelere finansman bulma açısından bizim elimizi rahatlatmış oldu” dedi.

Albaraka Türk’ün 2017 gerçekleşmeleri ve bu yıla ilişkin öngörülerini paylaşan Utku, 30 yılı aşkın süredir hizmet veren bankanın, her geçen yıl büyümeye ve daha iyi hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

KREDİLERİN %45’İ KOBİ’LERE
Banka açısından 2017’de ciddi atılımlar yaptıklarına dikkat çeken Utku, topladıkları fonlarda yüzde 20 civarında artış yaşandığını anlattı. Utku, toplam kredilerinin yüzde 45’inin KOBİ’lere olduğu bilgisini verdi. Melikşah Utku, geçen yıl bilançonun en durağan aktif kalemi olan gayrimenkulü likit hale getirerek büyük projelere finansman oluşturduklarını aktardı. 2018 ve sonrasında hedeflerinin sürdürülebilir büyüme olduğunun altını çizen Utku, özellikle dijitalin en öncelikli gündem maddelerinden birini oluşturduğunu ifade etti. Utku “Küresel iş birlikleriyle oluşturacağımız platformlar ve yurt dışında dijital İslami banka olma gibi konularda yapacağımız ciddi atılımlarla Türkiye’de ses getireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...