'G20'nin başarısından esnaf da nasibini alacak'

/ Kaynak: AA
'G20'nin başarısından esnaf da nasibini alacak'

Ekonomi Haberleri  / AA

TESK Genel Başkanı Palandöken,' G20'nin başarısından esnaf sanatkar konfederasyonu nasibini alacak' dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarın, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen G20'den en büyük beklentisi, gelişmiş ekonomilerde aktör olmak. Dolasıyla G20'nin başarısından esnaf sanatkar konfederasyonu nasibini alacak" dedi.

Palandöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, G20 Liderler Zirvesi'nin başarılı şekilde sona ermesinin Türkiye'nin iftiharı olduğunu söyledi.

G20 Liderler Zirvesi'nin herkesin göğsünü kabarttığını anlatan Palandöken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin markası, olmazsa olmazı, dünya liderlerinin hayran kaldığı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onlara eşlik ettiği önemli bir zirveydi. G20 Liderler Zirvesi, Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili tahmin ediyorum ki bu yıldan sonra turist sayısını ikiye katlayacak. Antalya kazanacak, ülke kazanacak, ülkenin tanıtımıyla birlikte huzur ve güven dolu Türkiye bütün bölgelere eşit miktarda turizmle kalkınacak" diye konuştu.

Zirvenin Türkiye'nin medarıiftiharı olduğunu anlatan Palandöken, "Herkesin, dudak uçuklatan bir şekilde şehrimizden ayrılırken, 'Bundan sonra ailemizle birlikte geleceğiz' demesi çok önemli. Esnaf olarak da yüz akıyla üstesinden geldik" dedi.

Huzur ve güven ortamının da öneminden bahseden Palandöken, "Esnaf ve sanatkarın, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen G20'den en büyük beklentisi, gelişmiş ekonomilerde aktör olmak. Dolasıyla G20'nin başarısından esnaf sanatkar konfederasyonu nasibini alacak. Bu bir süreç değil, bundan sonra kalıcı bir sürecin devamıyla ilgili bu imajın büyüyerek gelişmesini sağlayacak" ifadelerini kullandı.

"624 bin esnafımızı birliklerimize dağıttık"
Palandöken, Türkiye'de meslek odasına kayıtsız yaklaşık 624 bin esnafı birliklerine dağıttıklarını vurgulayarak, Ağrı'dan Antalya'ya bütün illerin birlik ve federasyon başkanlarıyla bir araya geldiklerini anlattı.

Geleceğin yol haritasındaki esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili bir özet hazırladıklarına dikkati çeken Palandöken, "Bunu bir dosya şeklinde Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz. Hükümet kurulduktan sonra önümüzdeki hafta programlarımızı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Huzur ve güvenin, ülkedeki ekonomik kalkınmanın, büyümenin anahtarının esnaf ve zanaatkar olduğuna dikkati çeken Palandöken, "2 milyonun üzerindeki iş yeriyle ülkede önemli bir ekonomik güç olduğunu paylaşacağız. Bundan sonraki sürecin çok olumlu olacağını tahmin ediyorum. Terör belası da bittikten sonra bütün musluklar esnafa dolacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...