Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını bu hafta açıyor

Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını bu hafta açıyor

Ekonomi Haberleri

Frankfurt Otomobil Fuarı 12-22 Eylül arası ziyaretçileri bekliyor. Meraklılar fuarda 70 modelin ve 16 elektrikli aracın da testini yapabilecek

Elektrikli otomobiller ve teknoloji gündemde
Bu yıl 10-11 Eylül tarihlerinde basın günleriyle başlayacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nın resmî açılışını 12 Eylül tarihinde Almanya başbakanı Angela Merkel yapacak. Batı Avrupa'daki binek otomobil pazarında yaşanan zorluklara rağmen 230 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı çok renkli. Fuara 35 ayrı ülkeden 1091 firma katılacak ve 159 dünya prömiyeri gerçekleşecek. Fuarın teknolojik odak konuları elektrikli hareketlilik ve bağlanabilirlik olarak belirlendi. Bağlanabilirlik ile gelecekte otomobillerin hareketli iletişim platformlarına dönüşmesi bekleniyor.Fuarda sergilenecek bazı yeni modeller:
Peugeot: nbsp;Yeni Peugeot 308'in dünya prömiyerini yapacak ve çevre alanında yeni gelişmeleri tanıtacak. Ayrıca yenilenen 3008 ve 5008 modellerini de sergileyecek.
Renault: nbsp;6 yeni konsept otomobilini ve yeni tasarım kimliği ile Megane ailesini tanıtacak.
Citroen: nbsp;Konsept olarak yeni nesil C segmenti öncüsü Citroen Cactus dikkat çekecek.
Toyota: nbsp;Sıfır emisyonlu hidrojen yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde geldiği son noktayı sedan modeli FCV-R ile gözler önüne serecek.
Hyundai: nbsp;İzmitli Hyundai i10'un fuarda dünya prömiyeri yapılacak.
Volkswagen: nbsp;Golf model ailesinin sporcu üyesi Golf R'ı ve elektrikli e-Golf'ü ilk kez tanıtacak.Markanın ilk seri üretim elektrikli modeli E-up da görücüye çıkacak.
Opel: nbsp;Yedi yeni modelin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.
Audi: nbsp; nbsp;A3'ün yeni üyelerini sergileyecek. nbsp;A8'in makyajlı versiyonu ve gelecek dönem tasarımlarının ve teknolojisinin izlerini yansıtacak olan konsept modeli de olacak.
Skoda: nbsp;Markanın ilk orta sınıf hatchback modeli olarak Rapid Spaceback Frankfurt'ta görücüye çıkacak.Ayrıca makyajlanan Yeti de Frankfurt'ta sergilenecek.
Ferrari: nbsp;V8 modeli olan 458 Speciale görücüye çıkacak.




TomTom teknolojiyle kazaları önleyecek
TomTom Trafik teknolojisi artık ileride bir trafik sıkışıklığı olduğunda, önceden sürücüleri yavaşlamaları konusunda uyarıyor! Avrupa'da, 8,000'den fazla sürücü arasında yapılan bağımsız bir araştırmaya göre, insanlar kendilerini trafik sıkışıklığından oluşan kaza riskine atıyorlar. Sürücülerin ortalama % 35'i aniden duran trafik karşısında zamanında fren yapamadıklarını itiraf ediyorlar.


nbsp;Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını bu hafta açıyor

i8'İN ÖRTÜSÜ İLK KEZ FRANKFURT'TA KALKACAK
Fişe takılan otomobiller seri üretime geçiyor
BMW Grubu geçtiğimiz günlerde resmen tanıttığı BMW i3 modelinin ardından elektrikli spor otomobili BMW i8'in de üstündeki örtüyü kaldırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul AutoShow Fuarı'nda da konsept versiyonu sergilenen BMW i8'in seri üretim versiyonu Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Elektrikli BMW i8 ve BMW i3'ün yanı sıra yeni nesil BMW X5 ve yeni BMW 4 Serisi Coupe'de fuarda ilk kez görücüye çıkacak..


nbsp;Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını bu hafta açıyor

KORELİ ÜRETİCİ İDDİALI
Ssang Young?Rexton W ile atakta
Güney Koreli SUV üreticisi SsangYong tarafından üretilen 2.0 Litre turbo dizel Euro 5 motora sahip REXTON W modeli 82.500 TL'den başlayan fiyatlarla Şahsuvaroğlu Dış Ticaret tarafından satışa sunuluyor. 2. el alım garantisi, 3 ay ileri ödeme seçenekleriyle de dikkat çeken, Ssang Yong, nbsp;2013 yılı toplamında?750 adet Rexton W nbsp;satmayı hedefliyor.


nbsp;Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını bu hafta açıyor

EYLÜL GELDİ, SUV'LAR ATAKTA
Suzuki S-Cross ile yenilendi...
Türkiye pazarına ilk kez girecek olan SX4 S-Cross, 30 Eylül tarihinden itibaren 51 bin 700 TL'den başlayan fiyatıyla satışa sunulacak. Suzuki'nin Crossover segmentindeki otomobili nbsp;Suzuki SX4 S-Cross için, Suzuki Türkiye Genel Müdürü Engin Kubilay; 'Son çeyrekte bin 300 adet satmayı planlıyoruz. Bu sene toplamda 2 bin 600 araç satmayı ve pazar payını en çok artıran marka olmayı hedefliyoruz.' dedi.


SİZ OTOMOBİL ALIRKEN NEYE nbsp;DİKKAT EDERSİNİZ?
Gösteriş dönemi bitti maliyetler daha önemli
Aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 Avrupa otomotiv pazarının mercek altına alındığı raporun bir yenisi TEB Cetelem tarafından açıklandı. 4830 kişinin katılımıyla hazırlanan 'Avrupa'da Otomotiv Sektörünün Yükselişi için 5 Kaldıraç' başlıklı rapor, Türkiye otomotiv sektörüne ilişkin de çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Raporda ortaya konan sonuçlar doğrultusunda, Avrupa'da otomotiv sektörünün yükselişini sağlayacak ve yeniden sıçramaya imkan verecek beş temel unsur tespit edildi. Buna göre, otomobil fiyatlarının ve kullanım maliyetlerinin düşürülmesi, faydasız yenilikçilikten faydalı yenilikçiliğe geçiş, otomobili keyfi nedenlerle satın alan müşteri grubunun beklentilerinin de dikkate alınması, otomobil satış ağlarının yeniden gözden geçirilmesi ve yeni finansal yaklaşımlar Avrupa otomotiv sektörünün yeniden sıçramasını sağlayacak temel unsurlar olarak öne çıkıyor.


nbsp;Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını bu hafta açıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...