Flormar, Fransızlara satıldı

- Güncelleme:
Flormar, Fransızlara satıldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en büyük yerli kozmetik üreticisi Flormar'ın yüzde 51 hissesi Fransız devi Yves Rocher Grubu'na satıldı. Satın alma sonucunda Flormar'ın yüzde 49'u mevcut şirket sahiplerinde kaldı.

1950 yılında Milano'da kurulup 1970 yılında Türk aile şirketi tarafından satın alınan Flormar, Gebze'deki fabrikasında yılda 50 milyon üniteden fazla üretim yapıyor. Türkiye reknli kozmetik pazarının yüzde 30'una sahip olan Flormar'ın ürünleri 80'i aşkın ülkede satılıyor. Türkiye'de pazar lideri olan markanın dünya genelinde 250'ye yakın şubesi bulunuyor. Şirketin cirosu ise 100 milyon doları aşıyor.
Fransız Yves Rocher ise dünya çapında 15 bin çalışan ile 2 milyar dolarlık bir şirket. Yves Rocher Grubu, kadın güzelliği ve sağlığı konularında yoğunlaşan ve kozmetik dahil çeşitli sektörlerde varlık gösteren 7 markayı bünyesinde barındırıyor.

Flormar Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Flormar, Yves Rocher Grubu tarafından bir yatırım fırsatı olarak değerlendirildi. Flormar, bir kozmetik markası olarak Yves Rocher Grubu'nun markalarını tamamlıyor. Gerek markalarının uluslararası pazarlarda tanınırlığı gerekse ürün pazarlama yöntemlerinin çeşitliliği ve başarısı düşünüldüğünde Yves Rocher Grubu'nun her açıdan Flormar için çok stratejik bir ortak olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yves Rocher Grubu Yönetim Kurulu ise, "Flormar satışlarının yüzde 50'sinden fazlasını euro bölgesinin dışındaki büyüme potansiyeli yüksek pazarlarda (Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Doğu Avrupa) gerçekleştiriyor. Bu ortaklık ile uluslararası pazarlarda markalarımızın varlığı dengelenecektir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...