FLO Teknoloji faaliyetlerine başladı: Teknolojiye 280 milyon lira yatırım yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
- Güncelleme:
FLO Teknoloji faaliyetlerine başladı: Teknolojiye 280 milyon lira yatırım yapacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - İSTANBUL

FLO Teknoloji; FLO CEO’su Yenal Gökyıldırım ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın katıldığı törenle Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta faaliyetlerine başladı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Dünya genelinde 3 kıtada, 30 ülkede, 800’den fazla mağazasıyla ve yaygınlaşan global operasyonları ile her geçen gün daha da büyüyerek yoluna devam eden FLO, kendi teknolojilerini üretmek amacıyla FLO Teknoloji şirketini kurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta 200 kişilik uzman kadrosu ile çalışmalarına başlayan “FLO Teknoloji” yıl sonuna kadar 280 milyon lira yatırım yapacak. FLO Teknoloji, geliştirdiği yenilikçi ve teknolojik çözümler ile müşterilerine kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

SON 2 YILDA 150 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Teknolojik yatırımlara hız vererek; planlamadan, tedarik yönetimine, lojistik süreçlerinden, satış fonksiyonlarına kadar her alanda dijital kaslarını geliştirebilmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten FLO CEO’su Yenal Gökyıldırım "Yeni nesil teknolojiler içinde yaşadığımız dünyayı algılama, anlama ve dünyayla ilişki kurma biçimlerini değiştiriyor" dedi.

Gökyıldırım, "Tedarik zincirinden başlayarak, planlama, lojistik ve stok yönetimi, şirket içi süreçlerin yürütülmesi, raporlama ve analiz yetkinlikleri, veri toplama ve büyük verinin yönetimi, müşteri deneyim tasarımı gibi A’dan Z’ye tüm süreçlerin dijitalleşmesi kaçınılmaz. Bu anlayışla FLO olarak son 2 yılda 150 milyon TL civarında teknoloji yatırımı gerçekleştirdik. 2023 yılında yaklaşık 280 milyon TL daha yatırım yaparak bu alandaki adımlarını hızlandırmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KASAYA GİTMEDEN ÖDEME"

Yenal Gökyıldırım yatırımların büyük bir bölümünün yazılım tarafında olacağını belirterek "Kasada işlemleri 8 saniyeden 4 saniyeye düşürdük. Yeni bir özellik üzerinde çalışıyoruz. Mağaza görevlilerin hepsi aynı zamanda kasa görevlisi olacak. Müşteri kasaya gitmeden ödeme yapabilecek. Yapay zekâ ile müşterilerimiz ürünleri yerinde görebilecek. Dijital ayak ölçümleri alıyoruz. Müşterilere özel tasarımlar yapacağız" diye konuştu.

Gökyıldırım, dijital yatırımların yanı sıra yıl sonuna kadar 100 yeni mağaza daha açacaklarını bildirdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...