Fitch'ten TCMB yorumu: Güven tesisinde zorlanılabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fitch'ten TCMB yorumu: Güven tesisinde zorlanılabilir

Ekonomi Haberleri

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararını değerlendirdi.

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın üst üste aldığı faiz artırım kararını değerlendirdi. Kuruluş, yeni ekonomi ekibinin izlediği akılcı para ve maliye politikasına dönüş hedefiyle uyumlu olduğunu ancak, kademeli yaklaşımın yatırımcı güvenini tekrar sağlama konusunda politika yapıcıları zorlayabileceğini ifade etti.

GÜVEN TESİSİNDE ZORLANILABİLİR

Fitch yayımladığı değerlendirmede "(Ekonomi yönetiminin) parasal koşullar ve piyasaları bozan düzenlemelerin (kaldırılarak) normalleşmeye kademeli yaklaşıyor olması ve geçmişte uygulanan politikalardan siyasi nedenlerle vazgeçildiği göz önüne alındığında, yetkililer yatırımcı güvenini kalıcı olarak yeniden tesis etmekte, makro-finansal istikrara olan riskleri azaltmakta ve dış kırılganlıkları hafifletmekte zorlanabilirler" ifadeleri kullandı.

SEÇİME DOĞRU DEĞİŞİM SINIRLANABİLİR

Fitch, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın politika faizi hakkındaki görüşleri ve Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimler de dahil olmak üzere var olan siyasi takvimin para ve maliye politikasında "kararlı" keskin bir değişiminin kapsamını sınırlayabileceğini ifade etti.

Fitch Ankara'nın geçmişte para ve maliye politikasında aniden fikir değiştirmesi, para politikasını gereğinden erken gevşetmesi ve merkez bankasının yönetiminde devamlı değişiklik yapması nedeniyle belirsizliği kalıcı şekilde azaltmanın zaman alacağına dikkat çekti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...