Fitch'ten sonra ABD'ye darbe daha! Moody's 10 bankanın kredi notunu kırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fitch'ten sonra ABD'ye darbe daha! Moody's 10 bankanın kredi notunu kırdı

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük ekonomisinin uzun vadeli kredi notunu düşürmesiyle ses getiren Fitch Ratings'in ardından Moody's de ABD'ye darbe vurdu. Kredi derecelendirme kuruluşu 10 ABD bankasının kredi notunu kırdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin uzun vadeli kredi notunu "AAA"dan "AA+"ya düşürdü. Fitch'in hamlesi piyasaların gündemine otururken, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de ABD'ye not darbesi vurdu.

MOODY'S 10 BANKANIN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Bloomberg'de yer alan habere göre Moody’s, ABD’deki 10 küçük ve orta ölçekli bankanın kredi notunu düşürme kararı aldı. Moody’s not indirim kararlarına gerekçe olarak, yükselen borçlanma maliyetlerini, düzenlemelere bağlı olarak oluşabilecek sermaye sıkıntılarını ve ofis alanı talebinin zayıflamasıyla birlikte ticari gayrimenkul kredilerine bağlı artan riskleri gösterdi.

Kurumun notunda, “Toplu olarak, bu üç gelişme bir dizi ABD bankasının kredi profilini düşürdü, ancak tüm bankalar eşit derecede etkilenmedi” denildi.

Notu düşürülen bankalar arasında M&T Bank Corp., Webster Financial Corp., BOK Financial Corp., Old National Bancorp, Pinnacle Financial Partners Inc., ve Fulton Financial Corp. yer aldı.

HEDEFTE BÜYÜK BANKALAR DA VAR

Kararın bununla kalmayacağına işaret eden Moody's, U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon Corp., State Street Corp., ve Truist Financial Corp.’un da olduğu büyük ölçekli bazı bankalar için de benzer bir karar alabileceğini açıkladı.

Kaynak: Bloomberg

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...