Fitch'ten itiraf: Kırılgan beşli korkusu abartıldı

Fitch'ten itiraf: Kırılgan beşli korkusu abartıldı

Ekonomi Haberleri

Fitch; FED'in faiz artırımının en fazla tehdit edeceği ülkelerin Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve G. Afrika olmadığını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika'dan oluşan "kırılgan beşli"nin, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artış sürecine girmesinden kaynaklanan sermaye çıkışlarına "beklenenden daha fazla direnç gösterdiğini" bildirdi. Fitch Ratings'in resmi sitesinde yer alan açıklamada, FED'in beklenen faiz artırımının en fazla tehdit edeceği ülkelerin "kırılgan beşli" olmayabileceği belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi: "Brezilya, Hindistan, Endonezya, Türkiye ve Güney Afrika sermaye girişlerindeki azalmaya rağmen daha küçük emsallerine kıyasla az kırılganlık gösteriyor. Bu, 'kırılgan beşli' olarak adlandırılan bu ülkelerin, FED'in sıkılaştırmasından en fazla riske maruz kalacak ülkeler olmayabileceğine işaret ediyor. Yükselen piyasa ekonomilerinden ani sermaye çıkışları olacağına yönelik korku abartılmış olabilir. Bu ülkelerde sistematik bir kriz beklenmiyor. Sadece ülkelere özgü bazı riskler, şartları zorlaştırabilir. Mesela Endonezya için düşük emtia fiyatları, Brezilya için de artan kamu borcu ve resesyon... "


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...