Fitch, Rusya'nın notunu teyit etti

/ Kaynak: AA
Fitch, Rusya'nın notunu teyit etti

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslar arası derecelendirme kuruluşu Fitch Rusya'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB ve durağan görünüm olarak teyit etti.

Uluslar arası derecelendirme kuruluşu Fitch Rusya'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB ve durağan görünüm olarak teyit etti. Fitch, kısa vadeli notu F3 ve tavan notu da BBB+ olarak teyit etti. nbsp;Ekonomik durgunluk tartışmalarının yaşandığı ülkede Fitch'ten gelen olumlu haberde Rusya'nın güçlü kamu finans yapısı ve bilançosu gösterildi. Cari işlem fazlası veren Rusya bütçesinin açık verme riski bulunmuyor. nbsp;Rusya'nın kamu borcunun 2012 sonunda gari safi milli hasılasının yüzde 10,4'üne denk geldiği notunu düşen Fitch, Rusya Merkez Bankası'nın verilerine göre uluslar arası rezervin 500 milyar doların üzerinde olduğunu, bunun da gayri safi milli hasılanın yüzde 24'üne denk geldiğini hatırlattı. nbsp;Fitch'e göre rezerv fonu ve ulusal refah fonunda bulunan 171 milyar dolarlık rakam da dış piyasalardaki şoklara karşı Rusya'ya önemli bir koruma sağlıyor. nbsp;Enflasyonun yüzde 6'lık limiti aşma riskine değinen Fitch, ikinci yarıda verilerin olumlu olabileceğini kaydetti. Fitch, "Merkez Bankası ruble üzerindeki müdahaleyi minimize ederek serbest dalgalanmasına izin veriyor. Dış dalgalara karşı süspansiyon sağlayan politikalar olumlu." değerlendirmesine yer verdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...