Fitch: 'Gezi'deki ufak bir zarar

- Güncelleme:
Fitch: 'Gezi'deki ufak bir zarar

Ekonomi Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 'Gezi' olaylarının siyasi istikrar tarafından tolere edilebileceğini, maddi zararın ise 'ufak' olduğunu bildirdi

nbsp;Kredi derecelendirme kuruluşu nbsp;Fitch, nbsp;'Gezi' olaylarının siyasi istikrar tarafından tolere edilebileceğini, maddi zararın ise 'ufak' olduğunu bildirdi. nbsp;Türkiye'ye 'yatırım yapılabilir' notunu ilk veren kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings analisti, Gezi parkında başlayan ve devam eden gerginlikteki ekonomik zararın 'ufak' bir zarar olduğu görüşünü dile getirdi. Fitch Ratings analisti nbsp;Paul Rawkins, gönderdiği bir e-posta ile Türkiye'de devam eden protestolar hakkında görüşünü bildirdi. Rawkins, mesajında, devam eden gerginliğin, siyasi istikrarın tolere edebileceği sınırlar içinde olduğunu, yaşanan ekonomik zarar ve kayıpların da 'ufak' boyutlu olduğunu dile getirdi. Fitch analisti, yazdığı e-posta ile nbsp;Türkiye'nin ülke notu içerisinde siyasi istikrar ve ifade özgürlüğü eksikliğinin bulunduğunu ifade etti. Analist, iki gün önce ise kitlelerin sesinin duyulmasına ilişkin kriterin Türkiye'nin BBB notunun altına indiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...