Fırsatçılar fiyatları aksesuarla şişiriyor

- Güncelleme:
Fırsatçılar fiyatları aksesuarla şişiriyor

Ekonomi Haberleri

İkinci el otomobil ilanlarında bakanlığın ceza kararı, aksesuar bedeli ile aşılıyor. Birçok ilanda otomobil fiyatının sıfırın bedelinin altında gösterildiği, ancak açıklamalarda “250 bin liralık” aksesuar olduğu ifade ediliyor. Fırsatçılar bakanlık kararını aksesuar ile aşmayı başarıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak kaydı ile alınan ‘İlandaki ikinci el otomobil fiyatı, sıfır fiyatını geçemez’ kararı, piyasada karşılık bulmuyor. Otomobil ilanlarının birçoğunun cezaya yakalanmamak için sıfır fiyatının altına çekildiği görülüyor.Ancak ilan açıklamalarında ‘aracımda aksesuar vardır, fiyata dâhil değildir’ ibareleri yer alıyor. Yine birçok otomobil ilanının açıklama kısmında ‘Gerçek fiyat değildir, arayın görüşelim’ yazdığı görülüyor. Her yolu deneyen fırsatçılar bu kez de ‘aksesuar’ oyununa başvuruyor.

CEZAYA TAKILMIYORLAR

İlanlar incelendiğinde otomobil fiyatlarının resmî olarak sıfır fiyatının aşağısında olduğu ama araçta aksesuar bulunduğu ifade ediliyor. Aksesuar fiyatları ise oldukça dikkat çekici. Bir ilanda 2023 model ikinci el bir otomobilin fiyatı, sıfırının 5 bin TL altında bulunuyor. Açıklama kısmında da 140 bin liralık aksesuar olduğu iddia ediliyor. Ancak bu aksesuar kısmı bakanlık cezasından kurtulmak için yazıldığı görülüyor.

‘KAZANMAK İÇİN MECBURUZ’

Diğer bir ilanda ise 2023 model ikinci el bir otomobile; cam filmi, motor koruma ve seramik kaplama yapıldığı belirtiliyor. En iyi şartlarda bile 20 bin lirayı geçmeyen bu işlemler için 250 bin lira ücret talep ediliyor. İlan sahibi ile iletişime geçtiğimizde ise “Bakanlık ceza kesmesin diye bunu yazdık. Normal şartlarda aksesuar bedeli bu kadar yüksek değil. Ancak bu ortamda para kazanmak için bunu yapmak zorundayız” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...