Fındık, çikolatanın tadını kaçırmayacak

Fındık, çikolatanın tadını kaçırmayacak

Ekonomi Haberleri

Son bir yılda fındık fiyatlarında yaşanan yükseliş, çikolata fiyatlarına birebir yansımadı

Ramazan Bayramı'na 10 gün kala şeker ve çikolata sektöründe de hareketlilik arttı. İkramlık çikolata pazarında yüzde 33 pay ile lider olan Ülker de hazırlıklarını tamamladı ve ürünlerini raflara çıkardı. Bayram dönemlerinde bütün bölgelerde fındık ve fıstık dolgulu çeşitlerin tercih edildiğini belirten Yıldız Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı Mete Buyurgan, "Çikolatada Ülker Ece ve Ülker Çikolatin, en fazla talep gören ikramlık ürünlerimiz. Ülker'in portföyündeki Ece, dolgulu kategorisinde en büyük paya sahip, bu alanın lideri. Fındık ihtiyacımızın tamamını Giresun'dan karşılıyoruz. Dünyanın en iyi fındığı burada üretiliyor. Yıllık 10 bin ton fındık alıyoruz. Biliyorsunuz iklimsel sebeplerden dolayı fındıkta sıkıntı yaşandı ve son 1 yılda fiyatlarda iki misli artış oldu. Biz buna rağmen Ece'de fiyatları önceki yıla yakın seviyelerde tuttuk. Kilo fiyatları geçen yıldan bu yıla sadece 1.5 - 2 TL arasında arttı. Kalitemizden de taviz vermedik, özenle tüketicilerimizin damak zevklerine göre üretiyoruz" dedi. Şekerde ise 31 çeşitten oluşan geniş bir kategorilerinin olduğunu ifade eden Buyurgan; klasik şekerlerin yanı sıra, ilk defa Ülker fabrikalarında üretilen Lokumcuk'un en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldığını açıkladı.
Türkiye'de çikolata pazarının toplam ciro büyüklüğü yaklaşık 4.2 milyar lira, tonaj büyüklüğü ise 271 bin ton. Kişi başı çikolata tüketimi 2.5 kilo. İsviçre'de bu rakam 9.1 kiloya kadar çıkıyor. 2014 yılında 675 milyon adede yakın ikramlık çikolata tüketildi. Bu rakam Türkiye nüfusunun yaklaşık dokuz katına denk geliyor.

Yüzde 20 indirimle bayram yapacağız
Rusya'daki ekonomik kriz sebebiyle zor bir sezon geçiren turizm sektörü, asıl hareketi Ramazan Bayramı ve sonrasında bekliyor. Yerli turistlere yönelen sektör temsilcileri, yabancılardan kaynaklanan açığı kapatmak için fiyat indirimlerine de başladı. TÜRSAB'ın raporuna göre; yerli turist bu yıl Ramazan Bayramı'nda Antalya'da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 ucuz bayram tatili yapmanın keyfini çıkaracak. En çok indirimi yüzde 35'leri aşan indirimle Side'de bulmak mümkün olacak. Ramazan Bayramı tatilinin kısa olmasına rağmen izinlerini kullanmamış olanların tatil süresini uzatması bekleniyor. Bu yıl fiyatlardaki düşüşün etkisiyle son dakika rezervasyonlarında da artış gözleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...