'Finansbank tüzel kredi ile büyüdü'

'Finansbank tüzel kredi ile büyüdü'

Ekonomi Haberleri

2013 sonuna kıyasla ticari ve KOBİ kredilerini yüzde 20 oranında artıran Finansbank'ın aktifleri 70 milyar TL'ye yaklaştı

Finansbank 2014 yılının ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Yılın ilk yarısında 344 milyon TL net kâra ulaşan Finansbank'ın aktifleri, 69 milyar 348 milyon TL olarak gerçekleşti. Özkaynakları ise 8 milyar 49 milyon TL oldu. Finansbank, 2014 yılında stratejik olarak ağırlık verdiği tüzel nitelikli kredilerde (kurumsal, ticari, KOBİ ve işletme kredileri) büyümesini sürdürdü. 2013 sonuna kıyasla tüzel nitelikli krediler yüzde 20 oranında arttı. Toplam krediler ise yüzde 7 oranında büyüme gösterdi. Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, "Tüzel nitelikli kredilerdeki büyümemizi sektörün çok üzerinde gerçekleştirdik. Bunu yaparken bireysel krediler alanında da güçlü konumumuzu koruduk. Türkiye'nin finansçısı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Finansbank, Haziran 2014 tarihi itibarıyla toplam 673 şube ve 13 bin 759 çalışanı ile faaliyet gösteriyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...