Fikirtepe 2017’ye hazır

Düzenleyen:
Fikirtepe 2017’ye hazır

Ekonomi Haberleri

Fikirtepe'de inşaatların yüzde 40'ının start aldığını kaydeden Fikirtepe Müteahhitler Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, “2017’de burada hayat başlayacak” dedi

Fikirtepe Müteahhitler Platformu ve Nuhoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Kadıköy'de Fikirtepe, Dumlupınar, Merdivenköy ve Eğitim mahallelerinde 57 adalık alanda yürütülen dönüşüm çalışmalarında gelinen son durumu anlattı. Yaklaşık 6 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de faaliyet gösteren platform üyesi 20 firmanın 20 yapı adasında çalışmalara başladığı bilgisini veren Nuhoğlu, bölgenin ise yüzde 40'ında inşaatın başladığını kaydetti. Nuhoğlu, “Nasıl ki 2016'yı Fikirtepe'nin yapım yılı ilan etmişsek 2017'yi de burada yaşamın başladığı yıl ilan ediyoruz. 2017'nin ilk çeyreğinde Fikirtepe'de yeni yaşam başlayacak” dedi. Nuhoğlu, bir-iki yıla kadar Fikirtepe'de anlaşma yapılmayan ada kalmayacağını, yıl sonu itibarıyla adaların birçoğunda sorun kalmamasını hedeflediklerini aktardı. Nuhoğlu, Fikirtepe'nin 2016'ya damgasını vuracağını savunarak, “Buranın ilerlemeyeceğine dair algı artık yıkılıyor. Burası sadece Türkiye'ye değil dünyaya da örnek olacak” ifadelerini kullandı. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Fikirtepe'de şu ana kadar 21 adada yıkımın gerçekleştiğini belirtirken, Selka NSK İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Selimoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, el atmasıyla Fikirtepe’deki çalışmaların hızlandığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...