Fenerbahçe hisseleri CAS kararıyla düşüşe geçti

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe hisseleri CAS kararıyla düşüşe geçti

Ekonomi Haberleri  / AA

Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri, CAS tarafından yapılan açıklamanın ardından ilk seans kapanışına göre yüzde 5,88 oranında değer kaybetti.

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ nbsp;hisseleri, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yapılan nbsp;açıklamanın ardından ilk seans kapanışına göre yüzde 5,88 oranında değer nbsp;kaybetti.CAS, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa nbsp;Kupalarından men cezasını onadığını açıkladı. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi nbsp;Play-Off turunda Arsenal'a elenmesine rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde mücadelesine nbsp;devam edecekti. CAS'ın kararıyla bu sene Avrupa Ligi'nde oynayamayacak olan nbsp;Fenerbahçe, önümüzdeki sene de hak etmesi durumunda dahi Avrupa Kupalarına nbsp;alınmayacak.Borsa İstanbul'da ilk seansta CAS'tan olumlu yönde bir haber nbsp;gelebileceği beklentisi ile dünkü kapanışa göre yüzde 5,09 oranında değer nbsp;kazanmıştı. Seans arasında gelen açıklamanın ardından ikinci seansa sert düşüşle nbsp;başlayan Fenerbahçe hisseleri, ilk seans kapanışına göre yaklaşık yüzde 6 nbsp;oranında düşüşle 24 lirayı gördükten sonra 25 lira seviyelerinde dengelendi.Fenerbahçe hisseleri dünkü kapanışa göre ise yaklaşık yüzde 1,20 oranında düşüş nbsp;kaydetti.
Fenerbahçe'nin piyasa değeri 630 milyon liraya geriledi
Fenerbahçe'nin piyasa değeri CAS kararının ardından 630 milyon liraya nbsp;geriledi. İlk seans kapanışında 670 milyon lira olan Fenerbahçe Futbol AŞ'nin nbsp;piyasa değeri yılbaşında ise 990 milyon liranın üzerindeydi. Yılbaşından bu yana,
özellikle UEFA ve CAS sürecinde hızlı bir şekilde değer kaybeden Fenerbahçe nbsp;Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri bugünkü düşüşle birlikte yılbaşına göre nbsp;yaklaşık yüzde 36 oranında gerilemiş oldu.CAS, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün,UEFA Disiplin Kurulunun verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili
başvuruyu reddettiğini belirterek, durumun aciliyeti nedeniyle de kararın nbsp;gerekçelerini ayrıntılı olarak en kısa sürede açıklayacağını duyurdu. Fenerbahçe nbsp;Kulübü, 21-22 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Lozan kentindeki CAS'ta savunma nbsp;yapmıştı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...