Fed'in kararında etkili olacak! İşsizlik maaşı başvurularında 7 ay sonra bir ilk

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fed'in kararında etkili olacak! İşsizlik maaşı başvurularında 7 ay sonra bir ilk

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışında etkili olması beklenen kritik veriler açıklandı. Ülkede işsizlik maaşı başvuruları şubat ayından bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarının sonuna gelmiş olabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen küresel piyasaların merakla beklediği kritik veriler açıklandı. Yeni işsizlik sigortası başvurusunda bulunan Amerikalıların sayısı, geçen hafta beklenmedik bir şekilde düşerek son 7 ayın en düşük seviyesini kaydetti. 

BAŞVURULAR SON 7 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı. İşten çıkarmaların bir göstergesi olarak görülen ilk işsizlik sigortası başvuruları, 2 Eylül ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 13 bin kişi azalışla 216 bine indi. 

Piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen ve şubat ayından bu yana en düşük seviyesini kaydeden işsizlik maaşı başvurularının bu dönemde 234 bin olması öngörülüyordu. Veriler, ABD iş gücü piyasasında Fed’in para politikası kararlarını etkileyebilecek bir sıkılığın sürdüğüne işaret etti.

İŞSİZLİK MAAŞ BAŞVURULARI REVİZE EDİLDİ

İşsizlik maaşı başvurularına ilişkin önceki haftanın verisi de 228 binden 229 bine revize edildi. Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya kıyasla 8 bin 500 kişi azalarak 229 bin 250'ye düştü. Süregelen işsizlik maaşı başvuruları ise 26 Ağustos ile biten haftada 40 bin bin kişi azalışla 1 milyon 679 bine geriledi.

TARIM DIŞI İŞ GÜCÜ BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

ABD Çalışma Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ilişkin tarım dışı iş gücü verimliliği ve birim emek maliyeti nihai verilerini açıkladı. Buna göre, ülkede tarım dışı iş gücü verimliliği, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,5 arttı. Ağustos ayında yayımlanan öncü verilerde tarım dışı iş gücü verimliliğinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,7 arttığı öngörülmüştü. Tarım dışı iş gücü verimliliği, yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 1,2 düşüş kaydetmişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...